• De Cruise Expert
 • De mooiste Amerika reizen
 • Droomreizen naar het Midden Oosten
 • Jarenlange ervaring
 • VZR & ANVR garantie

Ga mee op de themeparkreis van je leven met ThemeTalk

Wat tof dat je overweegt om mee te gaan op de allereerste officiële ThemeTour naar Dubai en Abu Dhabi! Deze reis wordt uitgevoerd met behulp van reisbureau Bucketlist Travel en staat onder leiding van jouw favoriete podcast-hosts Thomas en Maurice.

Het belangrijkste tijdens deze onvergetelijke reis is ons motto: vrijheid, blijheid. Deze reis is voor iedereen die een voorliefde heeft voor pretparken. Jong, oud, man, vrouw, in je eentje, met je man, vrouw, vriend of vriendin, elke luisteraar van ThemeTalk is welkom en plezier is sowieso gegarandeerd. Wij hebben al een basisprogramma samengesteld om je een idee te geven hoe de reis eruit gaat zien, maar een gedetailleerder programma volgt een aantal weken voor vertrek.

Tijdens deze ThemeTour is niets verplicht (oké, het wisselen van hotel, daar komen we echt niet onderuit), maar in principe is alles mogelijk. Dus wil je afwijken van het programma, dan is dat op eigen gelegenheid helemaal prima. Ook in de attractieparken is er geen verplichting om als groep op te trekken, echt het vrijheid, blijheid-principe dus!

 

Scroll voor het uitgebreide programma naar beneden op deze pagina. Het beknopte programma is als volgt:

Datum Activiteit
Zaterdag 1 januari 2022 Heenvlucht Amsterdam-Dubai met één van onze premium vliegmaatschappij: Turkish Airlines (zie vlieginformatie).
Zondag 2 januari 2022 Aankomst! Met de eigen ThemeTour-bus naar het hotel. Splashen en uitrusten in Yas Waterworld, welkomstborrel in de avond.
Maandag 3 januari 2022 Ferrari World!
Dinsdag 4 januari 2022 Warner Bros. World Abu Dhabi
Woensdag 5 januari 2022 We wisselen van hotel en gaan met onze eigen ThemeTalk-bus naar Dubai. We bezoeken Dubai Mall met optioneel de Burj Khalifa.
Donderdag 6 januari 2022 IMG Worlds of Adventures Dubai. In de avond gaan we naar Global Village, dat tot 1 uur ’s nachts geopend is.
Vrijdag 7 januari 2022 Vrije dag! Optioneel: Atlantis Aquaventure, Bollywood Park of Legoland.
Zaterdag 8 januari 2022 Motiongate Dubai. Voor wie dat wil, lunchen we samen in het park als groep. In de avond: afscheidsborrel in het hotel.
Zondag 9 januari 2022 Einde reguliere programma. Aan het begin van de ochtend vertrekken de eerste mensen met de terugvlucht. Zij landen om 16.35 uur ’s middags (Nederlandse tijd) weer op Schiphol.
Maandag 10 januari 2022 Extra vrije dag in verlengingsprogramma: alles is mogelijk.
Dinsdag 11 januari 2022 ‘s Middags om 15:20 uur vertrekt de terugvlucht. We landen rond 20.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) op Schiphol. Aan het begin van de ochtend vertrekken de laatste mensen met de terugvlucht. Zij landen om 16.35 uur ’s middags (Nederlandse tijd) weer op Schiphol.

Prijzen 9-daagse reis (1-9 januari 2022)

Volgeboekt!

Alle genoemde prijzen zijn per persoon, exclusief €2,50 calamiteitenfonds en boekingskosten. De boekingskosten bestaan uit eenmalig 20 euro per kamergezelschap voor de gehele reis.

1-9 januari 2022 met Turkish Airlines Prijs per persoon
2-persoonskamer (met reisgenoot) €1749
2-persoonskamer op indeling (altijd met zelfde geslacht) €1749
1-persoonskamer €2049
3-persoonskamer (met reisgenoten, op indeling niet mogelijk) €1699
* Het 9-daagse pakket is op aanvraag beschikbaar met andere vluchten of zonder vluchten

Kamers op indeling zijn op basis van beschikbaarheid, Voor deze kamers is een even aantal deelnemers van hetzelfde geslacht nodig. Het kan daarom zijn dat je boeking pas bevestigd wordt zodra een kamergenoot beschikbaar is. 

Prijzen 11-daagse reis (1-11 januari 2022)

Volgeboekt!

Alle genoemde prijzen zijn per persoon, exclusief €2,50 calamiteitenfonds en boekingskosten. De boekingskosten bestaan uit eenmalig 20 euro per kamergezelschap voor de gehele reis.

1-11 januari 2022 met Turkish Airlines Prijs per persoon
2-persoonskamer (met reisgenoot) €2099
2-persoonskamer op indeling (altijd met zelfde geslacht) €2099
1-persoonskamer €2549
3-persoonskamer (met reisgenoten, op indeling niet mogelijk) volgeboekt
* Het 11-daagse pakket is op aanvraag beschikbaar met andere vluchten of zonder vluchten

*De organisatie behoudt zich het recht voor om wijzigingen door te voeren in het programma, die het programma ten goede komen of in verband met wijzigingen (in bijvoorbeeld openingstijden van parken of attracties). Deze wijzigingen worden zo veel mogelijk tijdig gecommuniceerd en hebben geen invloed op de inbegrepen diensten of prijzen.

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek Schiphol

Op zaterdagavond vliegen we gezamenlijk naar Dubai vanaf Schiphol. Er zijn twee programma’s: de ThemeTour Dubai en Abu Dhabi (regulier) en ThemeTour Dubai en Abu Dhabi Plus (twee dagen extra). De vlucht voor de reguliere reis vertrekt om 18:10 en de vlucht voor de Plus-reis om 22:00

Dag 2: Aankomst Abu Dhabi, Yas Waterworld en Welkomstborrel

In de vroege ochtend komen we aan in Dubai. Na de douane, de formaliteiten en een broodje verzamelen we bij de bus voor de transfer naar het heerlijke Centro Hotel op Yas Island. Onze hotelkamers zijn waarschijnlijk nog niet klaar, dus gaan we aan het einde van de ochtend op richting onze eerste bestemming! Omdat een waterpark de ideale gelegenheid is om tot rust te komen (óf actief te zijn) hebben we gekozen voor Yas Waterworld. Dit waterpark kent meer dan 40 glijbanen en attracties. De nieuwste attractie is een 5d-film (uiteraard met watereffecten) die je in je zwembroek kunt bekijken. Daarnaast is er natuurlijk ook genoeg glijplezier.

Iedereen is vrij om aan te haken op elk moment van dag: we hebben tickets die ons genoeg vrijheid bieden. Mocht je niet zo van de waterparken zijn en liever wat cultuur snuiven, dan is dit het moment. De vrije middag biedt kansen om naar bijvoorbeeld het Louvre te gaan of de gigantische Sjeik Zayed-moskee.

In de avond houden we op een nader te bepalen locatie een welkomstborrel.

 

Dag 3: Ferrariworld

We starten deze tour direct goed, want vandaag staat de snelste rollercoaster ter wereld op het programma. Vanuit ons hotel op Yas Island is het ongeveer 15 minuten lopen naar het entreegebied van de parken. Ook is er een gratis shuttle beschikbaar.

In dit veelbesproken park vind je de snelste gelanceerde achtbaan ter wereld (Formula Rossa), met 240 km per uur en een maximale hoogte van 52 meter. Ook zijn er begin 2021 filmpjes opgedoken van testritjes van achtbaan Mission Ferrari, die wellicht open is als wij er zijn met onze ThemeTour.

 

Dag 4: Warner Bros. World Abu Dhabi

Na het ontbijt gaan we op pad naar het grootste indoor pretpark ter wereld. Dit themapark ligt dichtbij Ferrari World en Yas Waterworld, met 29 attracties, en diverse restaurants, winkels en shows. Er staan achtbanen en darkrides, waaronder de trackless darkride Scooby Doo: The Museum of Mysteries en een robotarm-darkride (zoals Harry Potter and the Forbidden Journey): Batman - Knight Flight. Genoeg om ons een volle dag te vermaken!

 

Dag 5: Dubai, Bollywood Park en Burj Khalifa*

Na het ontbijt vertrekken we naar Dubai, op ongeveer 1 uur rijden van Abu Dhabi. We rijden naar ons nieuwe, luxe hotel: Lapita, direct gelegen naast Dubai Parks en Resorts! Het hotel ligt naast Bollywood Park, Motiongate Dubai, Legoland en Legoland Waterpark. Het hotel regelt dat we tot deze parken onbeperkt toegang krijgen gedurende ons hele verblijf! Omdat onze kamers waarschijnlijk nog niet klaar zijn, laten we de koffers bij de receptie en duiken we direct Bollywood Park in. Hier gaan we uiteraard (onder andere) de gloednieuwe StarFlyer van 140 meter hoog en de GCI Wooden Hybrid Coaster checken! Aan het einde van de middag vertrekken we met het reisgezelschap met een transfer naar de grootste shopping mall ter wereld: Dubai Mall. Voor de mensen die naar boven willen in Burj Khalifa kunnen apart tickets geregeld worden. De grootte van de groep bepaalt de uiteindelijke prijs.

In de avond staat de bus ons weer op te wachten voor de transfer terug. Mocht je gedurende de dag liever in Bollywood Park blijven of later met de taxi ons achterna komen, dan kan dat natuurlijk ook!

Dag 6: IMG Worlds of Adventure & Global Village

Vandaag vertrekken we per bus, na het ontbijt, naar IMG Worlds of Adventure. Tot de opening van Warner Bros. World was dit het grootste overdekte themapark ter wereld. Met vier ‘adventure zones’, met onder meer Marvel en Cartoon Network.

Vanuit IMG Worlds of Adventure gaan we naar Global Village. Een aanrader volgens velen, en wij zijn ervan overtuigd dat deze locatie je gaat verrassen! De entree voor dit park is inbegrepen, maar eten en betaalde attracties zijn op eigen kosten. 

Het vervoer tussen de parken is niet inbegrepen, maar dat komt neer op slechts een paar euro per taxi. De reden hiervoor is dat iedereen dan zelf kan bepalen wanneer ze de oversteek willen maken.

 

Dag 7: Vrije dag of Atlantis Aquaventure*

Vandaag komt het motto ‘vrijheid, blijheid’ volledig tot zijn recht. Je kunt ervoor kiezen om in het luxe resort te relaxen, Dubai verder te ontdekken of om naar 1 van de parken te gaan die aangrenzend zijn aan het park. Entree tot deze parken is gratis, omdat we onbeperkte tickets hebben geregeld via het hotel!

 

Optioneel is er de mogelijkheid om mee te gaan naar Atlantis Aquaventure en het Aquarium. Deze dagtrip is optioneel bij te boeken en wordt aangeboden zonder transfer. Wij gaan mee naar Atlantis Aquaventure, maar dit zit dus niet in de prijs inbegrepen, omdat we al een waterpark hebben gedaan en wellicht niet iedereen de voorkeur daarvoor heeft. Aanvullend is het voor iedereen die wil mogelijk om mee te gaan naar de door WET gebouwde fonteinshow van The Palm, volgens het Guinness World Book of Records de grootste fonteinshow ter wereld.

 

Dag 8: Motiongate Dubai

Vandaag gaan we naar het park op loopafstand, Motiongate Dubai. Dit park is een unieke combinatie in Dubai van indoor en outdoor, met als absolute hoogtepunt het Dreamworks-indoorgedeelte! Verder zijn er 2 nieuwe coasters op komst, die hopelijk tijdens ons bezoek open zijn.

 

Dag 9: Terugreis

Helaas reizen we weer terug naar huis. We vertrekken vroeg vanuit ons hotel in Dubai naar Dubai Airport waar we om 08:35 in het vliegtuig stappen terug naar Amsterdam waar we aan het einde van de middag landen. Omdat we zo vroeg uit het hotel vertrekken is er geen ontbijt in het hotel, wel is er op eigen gelegenheid de mogelijkheid om te ontbijten op het vliegveld.

 

*Burj Khalifa en Atlantis Aquaventure Waterpark zijn optioneel en niet inbegrepen.

 

Verlengingsprogramma

Dag 9, 10 & 11

Heb je na dit programma nog geen genoeg van Dubai? Speciaal voor jou is er dan de mogelijkheid om nog 2 nachten langer in Dubai te blijven. Op dag 9 & 10 heb je dan de hele dag ter vrije besteding en op dag 11 brengt de transfer je naar het vliegveld voor de thuisreis. Je slaapt deze 2 dagen in het Lapita Resort, inclusief ontbijt en entree bij Motiongate, Bollywood Parks, Legoland én Legoland Waterpark.

 

Bij te boeken programmaonderdelen

Entree Burj Khalifa

Op dag 5 rijden we aan het einde van de middag naar de Dubai Mall. Daar staat ook de Burj Khalifa (de hoogste toren ter wereld, 828 meter hoog). Voor de geïnteresseerden is er de mogelijkheid om naar boven te gaan, wat een fenomenaal uitzicht biedt vanaf verdieping 124. In je aanvraag kun je aangeven of je hier interesse in hebt. De prijs van dit onderdeel is maximaal €40.-, maar er zijn groepskortingen beschikbaar. De uiteindelijke prijs wordt bekend als wij weten hoeveel mensen mee naar boven gaan.

Mocht je op een ander moment dit bezoek willen inplannen, dan is dat uiteraard geen probleem en dan kan dit op eigen gelegenheid.

Atlantis Aquaventure, aquarium en lunch

Dit onderdeel is optioneel in het programma, omdat niet iedereen van waterparken houdt. We hebben op dit moment exclusief vervoer een ticketprijs van €65 kunnen regelen als we met genoeg mensen komen. Dit omvat dus het gigantische waterpark, een bezoek aan het enorme aquarium en een lunch in het park. 

Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen we vervoer toevoegen, maar we verwachten dat het goedkoper is om dit onderdeel met taxi's uit te voeren. Reken op circa 25 euro per taxi.

Vlieginformatie

Om de groep te spreiden en om te kiezen voor de best mogelijke vliegticketprijzen zijn er 2 verschillende vertrekdata.

9-daagse reis: Turkish Airlines

1 januari: Amsterdam - Istanbul 18:10-23:35 & Istanbul-Dubai 01:35-07:05 

9 januari: Dubai-Istanbul 08:35-12:45 & Istanbul-Amsterdam 14:55-16:35

* Mocht je liever rechtstreeks vliegen, dat kan. Bucketlist Travel maakt jouw vliegschema graag op maat maar reken wel op een prijsverschil van minimaal €300 wat wordt gevraagd door Emirates en Etihad vanwege de laatste dag van de vakantie.

 

11-daagse reis: Turkish Airlines

1 januari: Amsterdam - Istanbul 18:10-23:35 & Istanbul-Dubai 01:35-07:05 

11 januari: Dubai-Istanbul 08:35-12:45 & Istanbul-Amsterdam 14:55-16:35

 

* Alle hierboven genoemde vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

* Het is niet mogelijk om vluchten met elkaar te combineren

 

Inbegrepen

 • Vliegreis van Amsterdam naar Dubai, volgens vliegbeschrijving
 • Handbagage en 30 kilo ruimbagage
 • Alle luchthavenbelastingen
 • 3 nachten in het 3-sterren Centro Yas Island inclusief ontbijt in Abu Dhabi
 • 4 nachten in het 5-sterren Lapita Resort inclusief ontbijt in Dubai (geen ontbijt op dag 9 voor het reguliere programma)
 • Transfers tussen de luchthaven en hotels
 • Transfers van en naar de themaparken indien van toepassing
 • Entreetickets: Motiongate Dubai, IMG Worlds of Adventure, Ferrariworld Abu Dhabi, Warner Bros. World, Yas Water World, Global Village, Legoland Dubai en Bollywood Parks.
 • Welkomstbijeenkomst
 • Nederlandse begeleiding tijdens de gehele trip
 • Leuke extra's (worden later bekend gemaakt!)

Optioneel

De volgende onderdelen zijn niet inbegrepen in de basisprijs, maar wel bij te boeken. Het programma biedt hier ook ruimte voor.

Opionele activiteit Prijs
Entree Burj Khalifa (exacte prijs volgt afhankelijk van aantal deelnemers) €40
Atlantis Aquaventure & het Aquarium inclusief transfers €75
Welkomstbuffet €35
Woestijnsafari €45
Extra's rondom de reis Prijs
Parkeren op Schiphol €65 (€85 incl. verlenging)
Reisverzekering werelddekking c.a. €30 (€35 incl. verlenging)
Annuleringsverzekering c.a. 7% van reissom, op aanvraag
Doorlopende reis- & annuleringsverzekering op aanvraag

Niet inbegrepen

 • Niet genoemde drankjes, maaltijden en entreetickets gedurende de reis.
 • Vervoer en parkeren op Schiphol
 • Toeristenbelasting (c.a. €4 p.p.p.n. & fooien ter plaatse)
 • Reis-/ annuleringsverzekering
 • Eventuele verplichte Coronatest (indien t.z.t. nog van toepassing)
 • Reserveringskosten & Calamiteitenfonds

Voorwaarden

Ondanks dat dit een reis is voor en door themepark-liefhebbers gaat het in zijn totaliteit om grote geldbedragen en ontkomen we niet aan het opstellen van een aantal voorwaarden. Wij houden het uiteraard zo vriendelijk mogelijk. In alle situaties waarbij onze voorwaarden niet voorzien, zijn de ANVR voorwaarden van toepassing.

 

Grensdocumentatie

Het is voor iedere reiziger de eigen verantwoordelijkheid om in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig is.

Bij aankomst op de luchthaven in Dubai ontvangen Nederlandse en Belgische staatsburgers een kostenvrij visum. Heb je een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent welke regels er bij jouw nationaliteit horen

 

Betaling

Om je boeking te bevestigen is een aanbetaling vereist. Dit bedrag hebben wij nodig om het programma rond te krijgen. De restantbetaling moet uiterlijk op 1 oktober 2021 voldaan zijn. Beide betalingen kunnen met iDeal worden voldaan.

Bij boeking: €500 per persoon

Uiterlijk 1 oktober: resterende bedrag

Bij het uitblijven van betaling kan de reis worden geannuleerd waarbij de annuleringsvoorwaarden blijven staan.

 

Wijziging- en Annuleringsvoorwaarden

 • Mocht het reisadvies nog steeds oranje zijn waardoor de reis geen doorgang kan vinden of mocht er een lokale lockdown zijn dan wordt er gezocht naar een nieuwe datum. Wil je niet langer mee dan ontvang je het gehele bedrag terug. Bucketlist Travel draagt er zorg voor dat dit geld zo snel mogelijk terug gestort wordt op je rekening.
 • Op alle andere situaties zijn de volgende voorwaarden en tarieven van toepassing. Onderstaande percentages zijn maximale percentages. Bucketlist Travel en ThemeTalk proberen de annuleringskosten zo laag mogelijk te houden, maar zijn gebonden aan externe leveranciers zoals luchtvaartmaatschappijen of hotels.

 

Tot 90 dagen voor vertrek: maximaal 30%

Tot 60 dagen voor vertrek: maximaal 50%

Tot 30 dagen voor vertrek: maximaal 75%

Tot 7 dagen voor vertrek: maximaal 90%

vanaf 7 dagen voor vertrek: maximaal 100%

ThemeTalk en Bucketlist Travel adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten die je beschermt tegen verschillende redenen waardoor je onverwacht moet annuleren.

 

 • Indien de Verenigde Arabische Emiraten in de toekomst een vaccinatie of bewijs van vaccinatie verplicht gaan stellen om het land binnen te komen, dan zijn de volgende annuleringsregels van toepassing:

Indien de vaccinatie voor jou nog niet beschikbaar is op het moment van vertrek: kosteloze annulering

Indien de vaccinatie wel beschikbaar is maar je hebt deze bewust niet genomen: reguliere annuleringsvoorwaarden

 

 • Het team van ThemeTalk is aanwezig tijdens de gehele trip, inclusief verlenging. Mochten Thomas en/of Maurice vanwege vooraf onvoorziene omstandigheden niet of gedeeltelijk niet aanwezig zijn tijdens deze reis, dan is dit geen geldige reden om te annuleren.
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor onvoorziene sluitingen van parken en/of attracties vanwege onderhoud of om andere redenen.
 • Indien Formula Rossa niet meer de snelste achtbaan ter wereld is op het moment dat de reis aanvangt is dit geen geldige reden om te annuleren.