De Caribbean


Witte stranden en kleurrijke cocktails.

Bij veel mensen staat een cruise in de Caribbean hoog op de bucketlist en dat is natuurlijk niet gek. In dit paradijselijke gedeelte van onze aardbol is de zee azuurblauw en zijn de stranden hagelwit. Ieder eiland heeft zijn eigen karakteristieke cultuur en prachtige natuur te bieden, je bent dus niet snel uitgekeken in deze vakantieregio. 1 ding hebben alle eilanden in de Caribbean gemeen, de liefde voor muziek. Je hoort de Caribische klanken je al tegemoetkomen als je het schip verlaat en met een kleurrijke cocktail in je hand is je Caribische beleving compleet.

Een groot aantal rederijen zoals MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Carnival Cruise Line, Holland America Line, Celebrity Cruises en Disney Cruise Line maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Oceania, Silversea & Regent Seven Seas  laten je genieten van de witte stranden van de Caribbean.

Cruises in de Caribbean zijn het hele jaar door te boeken. In de winterperiode is het aanbod in de Caribbean het grootst en heb je soms wel keuze uit 30 verschillende cruises per week. Het is goed om rekening te houden met het orkaanseizoen van juni t/m oktober. Cruisen in het orkaanseizoen kan prima. Schepen houden het weer nauwlettend in de gaten en passen de route aan waar nodig.

Een Cruise in de Caribbean je vaak starten in verschillende havens. Veel cruises vertrekken vanuit 1 van de havens in Florida (Miami, Fort Lauderdale, Orlando of Tampa) maar er zijn ook cruises die op 1 van de eilanden starten, zoals Barbados, de Dominicaanse Republiek of Puerto Rico. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, seizoen, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Caribbean


Misschien wel het gedeelte van de Caribbean met de meest witte stranden en mooiste palmbonen die wuiven in het Caribische zeebriesje. In de Oostelijke Caribbean vind je prachtige eilanden zoals Puerto Rico, St. Maarten en de Britse Maagdeneilanden. Allemaal bounty eilanden et een rijke historie en waanzinnig natuurschoon. Een cruise in de Oostelijke Caribbean is natuurlijk niet compleet zonder een stop op de Bahama’s. Of het nu de hoofdstad Nassau is of 1 van de privé eilanden van de rederij.

Een cruise in dit gedeelte van de Caribbean is een bezoek aan het paradijs. Tropische eilanden met Nederlandse invloeden zoals Curaçao, Aruba en Bonaire vind je hier. Flanneer over de pontjesbrug in Willemstad of ga op zoek naar de flamingo’s op Bonaire. Een snorkelexcursie op 'One Happy Island' Aruba maakt je bezoek compleet. Een cruise in de Zuidelijke Caribbean is absoluut fantastisch!

Het meest cultuurrijke gedeelte van de Caribbean vind je aan de westkant. Ga op bezoek bij de Maya tempels in Mexico en Belize of ontdek de kleurrijke onderwaterwereld op het eiland Roatán. Neem een frisse duik in de watervallen op Jamaica of plons in de zee vanaf een catamaran op Grand Cayman. In de Westelijke Caribbean is er op iedere bestemming wel een activiteit die bij je past.


3 uitgelichte Caribbean Cruises

De Caribbean in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel