De Noorse Fjorden


Wonderschone kliffen en kletterende watervallen

De prachtige natuur van Noorwegen wacht op je. Geniet tijdens je Noorse Fjorden Cruise van de vele diverse Fjorden die Noorwegen te bieden heeft. Om deze vanaf het water te aanschouwen is een absoluut onvergetelijke ervaring. De kletterende watervallen en bergwanden trekken aan je voorbij terwijl je koers zet naar een volgend idyllisch stadje aan het einde van de fjord.

Cruises naar Noorwegen worden vooral in de zomerperiode uitgevoerd vanwege de beste kans op mooi weer, als je rondom 21 juni vaart heb je optimaal plezier van de Midzomernacht. Boven de poolcirkel gaat de zon dan helemaal niet onder, een unieke beleving om een vakantie te vieren zonder dat het nacht wordt. Enkele cruises vertrekken ook in de winterperiode naar de Noorse Fjorden, ook een unieke ervaring omdat je dan juist de poolnacht kunt ervaren met een grote kans om het Noorderlicht te aanschouwen.

Een groot aantal rederijen zoals Holland America Line, Princess Cruises, AIDA Cruises, TUI Cruises & MSC Cruises maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Silversea, Regent Seven Seas & Oceania laten je de wonderschone kliffen van Noorwegen zien.

Je kunt cruisen naar Noorwegen vanuit verschillende havens in Europa. Makkelijk voor de meeste Nederlanders is natuurlijk het vertrek vanuit Amsterdam of Rotterdam maar ook vertrekken uit Hamburg, Bremerhaven of Kiel zijn populair! Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, seizoen, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Noorse Fjorden


De Geirangerfjord wordt ook wel de parel van de Noorse fjorden genoemd en is één van de smalste fjorden van Noorwegen. Dit fjord is een 15 kilometer lange fjord met diverse prachtige watervallen waaronder ‘de zeven zusters’ en staat genoteerd op de Unesco Werelderfgoedlijst. Aan het einde van de Fjord ligt het plaatsje Geiranger, vaak een populaire stop tijdens cruises naar de Noorse Fjorden. Het overweldigend mooie natuurschoon maakt de Geirangerfjord een ware bucketlist bestemming.

Aan het einde van de Oslofjord ligt de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. De omgeving van Oslo is adembenemend mooi en ook de stad zelf is een genot om doorheen te lopen. Vanaf je cruiseschip loop je zo langs het Akerhus af het centrum in. Dit Fort is gebouwd in de 13e eeuw om de stad te beschermen en werd uiteindelijk in de 15e eeuw omgebouwd tot koninklijk paleis. Tegenwoordig ligt het koninklijk paleis van Oslo wat dieper in de stad. Ook het havengebied en de Karl Johans Gate zijn publiekstrekkers in Oslo. Mijn favoriete cruiseherinnering aan Oslo was het wegvaren uit de haven na een zonnige dag.

Een absoluut en letterlijk hoogtepunt van een Noorwegen cruise is een stop in Honningsvåg, de dichtstbijzijnde plaats bij de Noordkaap. De Noordkaap is het noordelijkst gelegen punt van het Europese vaste land en is kenmerkend vanwege de 300 meter hoge rotswand waarop een grote wereldbol staat. Vanwege de hoge ligging van de Noordkaap komt in de winter de zon nauwelijks op en gaat in de zomer de zon niet onder. Cruises naar de Noordkaap duren vaak 10 dagen tot 2 weken en laten je kennismaken met het Noorse landschap boven de poolcirckel.


3 uitgelichte Noorse Fjorden rederijen

De Noorse Fjorden in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel