Groenland & Spitsbergen


Spot de IJsbeer tijdens een expeditie naar het Arctische gebied!

Tijdens een expeditie cruise naar Groenland & Spitsbergen geniet je van ruige bergen, ijsblauwe gletsjers en weelderig groen. Ervaar de zomer rondom de Arctische cirkel en geniet van de middernachtzon. Tijdens een expeditie cruise in Spitsbergen en Groenland kun je een bezoek brengen aan Viking ruïnes en oude Eskimo kampen. Maar ook walvissen, walrussen en zeehonden kun je van dichtbij bewonderen terwijl rendieren en ossen grazen in het toendra landschap. Geniet van de grootsheid van de Groenlandse gletsjers en kom (op veilige afstand) oog in oog te staan met een ijsbeer!

Waarom boek ik mijn Arctische expeditie bij Bucketlist Travel?

Bij Bucketlist Travel krijg je voor hetzelfde geld een prachtige Arctische expeditie inclusief uitgebreide service en begeleiding van boeking tot thuiskomst. Een Arctische expeditie is een grote uitgave en voor veel mensen een langgekoesterde droom dus maak gebruik van de gratis service van Bucketlist Travel om er zeker van te zijn dat je cruise expeditie naar Groenland of Spitsbergen onbezorgd wordt. Rick van Bucketlist Travel is een specialist op het gebied van Arctische cruises en heeft ruime ervaring met het plannen van complexe cruise reizen.

Welke Arctische expedities kan ik boeken bij Bucketlist Travel?

Het seizoen in Groenland en Spitsbergen is erg kort, slechts enkele maanden per jaar is het aangenaam en licht genoeg om een expeditiecruise te maken in deze ruige gebieden. Het aanbod is om die reden beperkt en het is noodzakelijk om tijdig de juiste cruise te vinden. Bij Bucketlist Travel zijn Arctische expedities die uitgevoerd worden door gerenommeerde rederijen als Hurtigruten, Silversea & Seabourn, Hapag Lloyd en Ponant te boeken.

Hoe boek ik mijn Arctische expeditie met gratis Bucketlist Travel Service?

Het boeken van een Arctische expeditie gaat vaak niet over 1 nacht ijs, het is belangrijk dat we samen kijken naar de meest passende expeditie reis. Rick van Bucketlist Travel maakt graag een afspraak om te starten met je Arctisch avontuur.


Enkele hoogtepunten van Groenland & Spitsbergen


Een cruise naar het Arctische gebied is een combinatie van natuurschoon vanaf het schip en waar mogelijk een landing op 1 van de eilanden van Spitsbergen of in 1 van de baaien in Groenland. Een expeditie team zorgt voor een verkenning van de landingsplek om te zorgen dat er geen ijsberen in de buurt zijn. Sommige havens hebben een klein dorpje waar je kennis kunt maken met de lokale bevolking van Groenland of Spitsbergen.

Tijdens een Arctische expeditie naar Groenland of Spitsbergen kun je kennis maken met een aantal prachtige en unieke diersoorten. Enkele bekende diersoorten zijn de IJsbeer, de Poolvos, Walrussen, Rendieren en zeehonden maar ook de onderwaterwereld in de poolgebieden heeft prachtige walvis en dolfijnsoorten zoals de Beluga dolfijn en de Narwal, een tandwalvis met een gigantische slagtand. Neem sowieso een verrekijker en een fotocamera mee om enkele van deze bijzondere dieren te spotten!

Een expeditie naar Groenland en Spitsbergen is meer dan alleen het spotten van wilde dieren en het maken van landingen. Zowel aan boord als aan land zijn er verschillende activiteiten die je cruise verreiken. Zo zijn er aan boord vaak lezingen van ervaren poolreizigers en expeditieleiders die je alle wetenswaardigheden over dit gebied kunnen vertellen. Daarnaast is het afhankelijk per expeditieschip ook mogelijk om bijvoorbeeld te kajakken tussen de Walvissen en ijsbergen of een duik te nemen in de poolzee. Sommige exclusieve rederijen hebben zelfs een onderzeeër bij voor een onvergetelijke ervaring.


3 uitgelichte Groenland & Spitsbergen cruises
Top 5 expeditie cruises


Groenland & Spitsbergen cruises in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel