Oostelijke Middellandse Zee


Het Adriatische leven in vogelvlucht

Een cruise in de Oostelijke Middellandse Zee is de ideale manier om verschillende Griekse Eilanden en Adriatische kustplaatsen in 1 vakantie te leren kennen. Tijdens je cruise over de Adriatische zee ontdek je de veelzijdigheid van prachtige havens in Italië, Kroatië, Montenegro, Griekenland, Turkije en Israël. Voor iedereen is er een geschikte cruise te vinden in de Oostelijke Middellandse Zee, van routes met veel cultuurrijke hoogtepunten tot routes die meer gericht zijn op Griekse Eilanden met pittoreske dorpjes en fotogenieke stranden & baaien.

Een groot aantal rederijen zoals AIDA Cruises, TUI Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises, Norwegian Cruise Line & Royal Caribbean maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Silversea, Crystal Cruises laten je proeven van het Adriatische leven.

Cruises in de Oostelijke Middellandse Zee zijn beschikbaar in de zomermaanden van april t/m oktober. In deze periode is de kans op mooi weer en een complete toeristische ervaring het grootst.

Een Cruise in de Oostelijk Middellandse Zee kun je vaak starten in verschillende havens. Dit is afhankelijk per rederij en per schip. Populaire starthavens zijn Venetië, Trieste, Athene, Istanbul, Bari, Brindisi, Kreta en Antalya. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, seizoen, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Oostelijke Middellandse Zee


Een cruise starten in Venetië is een unieke ervaring die steeds moeilijker wordt omdat er steeds meer restricties komen op cruises in Venetië, pak dus nu het nog kan je kans en vaar de ondergaande zon tegemoet terwijl je vanaf het bovendek over de vele kanalen van de stad kijkt en het St. Pieterplein uitzwaait. Vaak is Venetië een startplaats voor een cruise maar sommige cruises hebben Venetië als tussenstop op hebben nog een extra nacht in Venetië, een ware aanrader om te proeven van Venetiaanse sferen!

Terwijl je met je schip voor anker ligt in de baai van Kotor geniet je van de prachtige natuurrijke omgeving. De baai van Kotor staat op de Unesco werelderfgoed lijst en wordt geheel terecht gerekend tot 1 van de mooiste baaien ter wereld! De, door een vestingmuur omgeven, binnenstad is ook het bezoeken meer dan waard. Kerken, terrassen, smalle straatjes en pleinen in overvloed en het adembenemede uitzicht over de baai van Kotor is zeker een foto waard.

Op het mondaine Griekse eiland Mykonos wordt ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd. Je vind hier meer dan 800 kapelletjes en kerkjes en is het overgrote gedeelte van de huizen op Mykonos is wit, in combinatie met de azuurblauwe zee een prachtig fotomoment. De hoofdstad Mykonos-stad is een Idillisch stadje met smalle straten en gezellige pleinen. Je vindt hier ook 1 van de beroemdste bouwwerken van Mykonos, de 16e eeuwse windmolens met de rieten daken. 


3 uitgelichte Middellandse Zee rederijen

De Middellandse Zee in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel