Zuid-Afrika & de Indische Oceaan


Spot de Big-5 in Zuid-Afrika en ga op zoek naar de Vanilleboon in Madagaskar

Een cruise in dit gedeelte van de wereld staat bol van tegenstellingen en dat maakt een vakantie naar deze bestemmingen ook uniek. Stap aan boord in Kaapstad voor een bestemming intensief cruise programma waarbij je relatief weinig verschillende havens aan doet maar wel vee tijd hebt in iedere haven, ideaal dus om een dag safari te maken of om de tafelberg te beklimmen. Kies je voor een cruise in de Indische Oceaan dan bezoek je vaak prachtige eilanden als Mauritius, Madagaskar, de Seychellen en de Malediven.

Enkele resort rederijen zoals AIDA Cruises, MSC Cruises & TUI Cruises maar ook luxe rederijen zoals Azamara, Silversea en Regent Seven Seas laten je proeven van de prachtige natuur en cultuur in Zuid-Afrika en de Indische Oceaan. Cruises in Zuid-Afrika & de Atlantische Oceaan zijn met name populair in de winterperiode van november t/m maart. 

Een cruise in Zuid-Afrika of de Indische Oceaan start afhankelijk van de route vaak in Kaapstad of in Mauritius. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, vliegtickets, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van Afrika & de Indische oceaan


Aan de grens tussen de Atlantische en Indische Oceaan vindt je het prachtige Zuid-Afrika. Het contrast in Zuid-Afrika kan bijna niet groter. Bezoek 1 van de vele wildreservaten of pinguïn kolonies en ervaar de prachtige stad Kaapstad, Waar je van de gouden stranden zo de tafelberg op kunt lopen. Een bezoek aan Zuid-Afrika is natuurlijk niet compleet zonder het zien van de big-5 kun jij ze opnoemen? Het goede antwoord is de leeuw, neushoorn, luipaard, olifant en buffel!

Madagaskar staat bekend om haar unieke vegetatie en dieren. Je vindt “the Big Island” voor de noordwestkust van Afrika en vanuit de hoofdstad Nosy Be kun je de wereldberoemde Ylang Ylang-bomen zien. Breng de dag door met Maki’s en kameleons in het Lokobe-reservaat. Trotseer de hoogste top van het eiland of ontspan op de stranden van Befotaka Bay. Een bezoek aan Madagaskar zal je niet snel vergeten.Wist je dat het eiland Madagaskar maar liefst 14 keer groter is dan Nederland!

Een paradijselijke droombestemming, zo staat Mauritius bekend in de reisgidsen en daar iis geen woord aan gelogen. Op dit Afrikaanse eiland vind je de meest prachtige stranden en natuur. In de hoofdstad Port Louis kun je een wandeling maken langs de Caudan Waterfront, waar je oude kanonnen en andere sporen van het koloniale verleden van Port Louis kunt vinden. Ook een bezoek aan de botanische tuinen van Pamplemousses mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Mauritius, deze tuinen zijn bijna 300 jaar oud en je vindt hier plantensoorten van over de hele wereld.


3 uitgelichte Zuid-Afrika & Indische oceaan cruises

Zuid-Afrika & Indische oceaan cruises in beeld 

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel