Alaska


Prachtige gletsjers en unieke wilde dieren

Vaar in de zomer naar de meest noordelijk gelegen en grootste staat van de Verenigde Staten, Alaska. Tijdens een cruise naar Alaska maak je kennis met prachtige gletsjers, indrukwekkende fjorden en de ruige arctische schoonheid. Geniet van uitgestrekte natuur in het Denali National Park en wilde dieren zoals de beren, elanden en orka’s. In het zomerseizoen kun je met veel verschillende rederijen een cruise in Alaska maken. Enkele resort rederijen zoals Disney Cruise Line, Holland America Line, Royal Caribbean en Norwegian Cruise line maar ook luxe rederijen zoals Regent Seven Seas, Seabourn en Silversea laten je proeven van het adembenemende Alaska.

Cruises naar het Alaska zijn vanwege het de milde zomers en strenge winters met name te boeken in de zomerperiode van mei t/m september. Met name juli en augustus zijn zeer populaire maanden voor een Alaska cruise.

Een cruise in Alaska start vaak in Vancouver of Seattle, 2 havens die uitermate goed bereikbaar zijn met directe vluchten vanuit Amsterdam. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, vliegtickets, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van Alaska


Glacier Bay national park, Alaska, cruise, verenigde staten, gletsjer

Tijdens een bezoek aan Glacier Bay kun je niet van boord maar dat is ook helemaal niet nodig want het natuurschoon voltrekt zich letterlijk rondom het schip. Voor veel mensen is een cruise in Glacier Bay met een bezoek aan de beroemde gletsjer dan ook het hoogtepunt van een Alaska cruise. Het unieke tijdens de vaartocht door het Glacier Bay National Park is de aanwezigheid van park rangers aan boord die de tocht begeleiden. Op die manier is het bezoek ook educatief met interessante achtergrondinformatie over het natuurlijke landschap en de dieren die er wonen

Skagway, cruise, Alaska, vakantie, verenigde staten

Op zoek naar het echte goud! Skagway heeft slechts 1000 inwoners en heeft de charme van een klein stadje maar de rijkdom van een metropool. De haven van Skagway ligt dicht bij de Klondike, de plek om in de 19e eeuw goud te vinden. Skagway kenmerkt zich door haar Victoriaanse architectuur, kronkelende houten spoorwegen en violetkleurige velden omringt door besneeuwde bergen. Een aanrader in Skagway is een rit met de Yukon Railway of reis naar de Klondike Summit met een watervliegtuig.

Inside Passage, Cruise, Alaska, vakantie, Canada

De Inside Passage is werkelijk adembenemend mooi. Omringd door rustig vaarwater verandert het natuurlandschap van smalle waterwegen met torenhoge beboste bergen eromheen tot brede baaien met honderden eilanden. Een absolute tip is om een verrekijker en fotocamera mee te nemen tijdens een cruise door de Inside Passage omdat de kans op het spotten van wilde dieren zeer groot is tijdens de vaartocht. De tocht door de Inside Passage strekt zich van Vancouver, Canada tot het zuidelijke deel van Alaska en de tocht duurt een volle vaardag.


3 uitgelichte Alaska Cruises

Alaska in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel