Oostzee & St. Petersburg


Pracht en praal van de Baltische Staten.

Een cruise in de Oostzee is een cruise met vele kanten. Van de prachtige natuur in Scandinavië tot de typische Baltische steden en natuurlijk het absolute hoogtepunt van deze cruise, St. Petersburg. Veel rederijen liggen zelfs langer dan 1 dag in St. Petersburg zodat je optimaal kunt genieten van de stad. Ontdek dit unieke stukje Europa per cruiseschip en leer op die manier ieder land kennen wat aan de Oostzee grenst.

Een aantal rederijen zoals Holland America Line, Princess Cruises, AIDA Cruises, TUI Cruises, Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line & MSC Cruises maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Silversea, Regent Seven Seas & Oceania laten je de pracht en praal van de Baltische Staten zien.

Cruises over de Oostzee zijn vanwege de meeste kans op mooi weer alleen te boeken in de zomerperiode van mei t/m september.

Een Cruise over de Oostzee naar St. Petersburg kun je starten in verschillende havens. Makkelijk voor de meeste Nederlanders is natuurlijk het vertrek vanuit Amsterdam of Rotterdam maar ook vertrekken uit Duitsland en Denemarken zijn populair! Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, seizoen, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Oostzee


De bruisende hoofdstad van Finland is 1 verassende bestemmingen tijdens deze reis. Helsinki wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd vanwege de gebouwen die voornamelijk van lichtkleurige granietsteen gemaakt zijn. Een bezoek aan de imposante witte Domkerk mag tijdens een bezoek aan Helsinki niet ontbreken en ook een bezoek aan 1 van de kleurrijke marktpleinen en gezellige cafés maakt je dag in Helsinki de moeite waard.

Het absolute hoogtepunt van een cruise over de Oostzee is het bezoek aan St. Petersburg. St. Petersburg heeft zoveel te bieden dat een cruise naar deze stad vaak 2 bezoekdagen. Zo kun je de prachtige 18e en 19e eeuwse architectuur van deze stad optimaal tot je nemen. Een aanrader tijdens je bezoek aan St. Petersburg is de wereldberoemde Hermitage aan het historische paleisplein.

Een ideale stad om te bezoeken met een cruiseschip. De hoofdstad van Estland telt slechts 400.000 inwoners en is in 1 dag goed tot je te nemen. Hoogtepunten in de stad zijn het middeleeuwse centrum waar je jezelf echt even terug in de tijd waant en de 12e eeuwse St. Olaf Kerk in het midden van de oude stad. Ook de imposante Alexander Nevski Kathedraal mag niet ontbreken in de lijst van hoogtepunten in Tallinn.


3 uitgelichte Oostzee Cruises

De Oostzee in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel