Dubai & het Midden Oosten


Maak kennis met de magie en mystiek van het Midden Oosten

in de winterperiode een cruise maken met vrijwel 100% zekerheid op mooi weer, dat kan in het Midden Oosten. Tijdens een luxe cruise vanuit Dubai, Abu Dhabi of Qatar maak je niet alleen kennis met de altijd stralende zon maar ook met een waanzinnige schat aan cultuur en architectuur. Maak kennis met de pracht en praal van het moderne Dubai en geniet van de Oosterse sferen in Oman. De wolkenkrabbers in de grote steden staan in schril contrast met het woestijnlandschap waar het grootste gedeelte van deze bestemming uit bestaat. Een cruise in het Midden Oosten heeft relatief weinig tijd op zee en veel tijd in de steden, ideaal dus als je een cruise overweegt maar niet weet of het vele varen iets voor je is. In Dubai varen enkele van de populaire rederijen zoals MSC Cruises, AIDA Cruises, Costa Cruises en TUI Cruises maar ook luxe rederijen zoals Ponant en Crystal laten je proeven van de mystiek en magie van het Midden Oosten.

Cruises naar het Midden Oosten zijn vanwege het zonnige klimaat met name te boeken in de winterperiode van oktober t/m maart. In de zomerperiode loopt de temperatuur in Dubai te hoog op voor een prettige cruise ervaring.

Een cruise in het Midden Oosten en de Emiraten start vaak in Dubai of Abu Dhabi, 2 havens die uitermate goed bereikbaar zijn vanuit Amsterdam met luxe airlines zoals Emirates en Etihad. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, vliegtickets, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Emiraten


Dubai, Cruise, Emiraten, luxe cruise, Emirates, Cruisen

In Dubai vind je het hoogste gebouw ter wereld en daarmee is het een waar hoogtepunt van je reis. Vanaf het schip heb je een prima uitvalsbasis naar de stad en kun je genieten van de pracht en praal die Dubai te bieden heeft. Bezoek de Dubai Mall voor een waanzinnige winkelbeleving, de Burj Khalifa met haar 828 meter hoogte en niet te vergeten 1 van de kunstmatige palm eilanden. Ook is het een absolute aanrader om vanuit Dubai de Woestijn in te duiken voor een unieke Woestijnsafari.

Cruise, Oman, Muscat, Khasab, vakantie, luxe,

Misschien wel de meest onontdekte parel tijdens een cruise in het Midden Oosten. Oman wordt ook wel het Noorwegen van Arabië genoemd vanwege de rotsachtige fjorden en bergen langs de kust. In hoofdstad Muscat kun je een bezoek brengen aan de Sultan Qaboos moskee, waar de grootste tapijt ter wereld ligt, het paleis van de Sultan, de kleurrijke Souks en de lokale vismarkt. Oman is het bezoeken meer dan waard!

Abu Dhabi, Cruise, Emiraten, Moskee, Dubai

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten heeft niet de uiterste zoals je die in Dubai vindt maar is daarmee niet minder spectaculair. Breng een bezoek aan de Yas Marina waar het Formule 1 circuit en Ferrari world, waar de snelste achtbaan op aarde ligt, te vinden zijn. De Sjeik Zayed Moskee is de grootste Moskee ter wereld en werkelijk adembenemend mooi! Sluit de dag af in het nieuwgebouwde Louvre, een dependance van het Franse museum!


3 uitgelichte Emiraten Cruises

De Emiraten in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel