Het Disneyland® Park 


Sinds 1992 is het bezoek aan Frankrijk een stuk magischer geworden. Op die dag opende het Disneyland® Park haar deuren. Als je het Disneyland® Park binnenloopt kom je terecht in een wereld van verbeelding, waar wonderen en sprookjes bestaan. In het midden van het park vind je het kasteel van Doornroosje. Het roze kasteel met blauwe daken oogt magisch als je over Main Street U.S.A loopt en in de grotten onder het kasteel wordt het sprookje compleet met een slapende draak! Geniet in het Disneyland® Park van attracties, shows parades en natuurlijk lekker eten. Alles om een dag vol Disney magie te beleven.


Themagebieden

Het Disneyland® Park is opgedeeld in verschillende themagebieden welke ieder haar eigen beleving en uitstraling hebben.

Klik hier voor een volledige plattegrond van het park.


Beleef het begin van de 20e eeuw in de U.S.A.

Als je onder het Disneyland® hotel bent doorgelopen loop je het eerste themagebied van het park in, Main Street U.S.A. Loop binnen in 1 van de winkels, zoals Emporium & The Storybook Store, voor de mooiste Disney souvenirs en stap aan boord van 1 van de klassieke wagens voor een nostalgische rit over Main street U.S.A. Ook vind je aan het begin van Mainstreet de Disneyland® Railroad, Maak een rit rond het park in een trein met authentieke stoomlocomotief. Ook snack liefhebbers kunnen hun hart ophalen op Main Street U.S.A., bijvoorbeeld in de Boardwalk Candy Palace of The Gibson Girl Ice Cream Parlour.


De verovering van het wilde westen

Laat je meenemen naar de tijd van de cowboys, pioniers en goudzoekers in een waar Wild West avontuur. Je waant je hier echt in een 19e eeuws Amerikaans dorp met saloons, houten huizen en prachtige landschappen zoals je die terugvindt in het Amerikaanse westen. Hoogtepunten van Frontierland zijn The Phanton Manor en Big Thunder Mauntain, een familieachtbaan die je naar een eiland brengt voor een wilde mijnrit! Ook vind je hier de Cowboy Coockout Barbecue en The Lucky Nugget Saloon voor een lekkere Wild West maaltijd!


Wereld van ontdekkingsreizigers en avonturiers

Ga op een ongelofelijk avontuur met piraten en andere schatzoekers in Adventureland. Ontdek mythes en eeuwenoude verhalen op zoek naar verborgen schatten. Stap in Pirates of the Caribbean en vaar Jack Sparrow achterna en voor de echte waaghalzen is er de mogelijkheid om samen met Indiana Jones een tocht te maken door de Temple of Peril. Vergeet ook niet om het boomhuis van de familie Robinson te beklimmen en aan boord te gaan van het Piratenschip wat in het water van Adventureland te vinden is. In Adventureland vind je ook de oosterse sferen van Aladdin terug, bijvoorbeeld tijdens een maaltijd in het Agrabah café.


De magie van Disney klassiekers

Laat je fantasie tot leven komen in misschien wel het meeste vrolijke gedeelte van het Disneyland® park. In Fantasyland is er plezier en vetier voor de hele familie. Vlieg mee met Peter Pan naar Neverland of op de rug van Dumbo, de vliegende olifant. Verdwaal in het doolhof van Alice in Wonderland en zing mee tijdens een bootrit langs de wereld in It’s a Small World. Een bezoek aan Fantasyland is niet compleet zonder ritje in de Draaimolen van Lancelot en een bezoek aan de kerstwinkel in het kasteel van Doornroosje.


Dromen van de toekomst

Breng een bezoek aan de toekomst zoals deze in het verleden op papier is gezet door prominente Europeanen zoals Leonardo da Vinci en Jules Verne. Dit zie je vooral terug aan de architectuur in dit gedeelte van het park. Je ontdekt hier spectaculaire attracties als Star Wars Hyperspace Mountain en familievriendelijke attracties zoals Buzz Lightyear Laserblast, Autopa en Orbitron – Machines Volantes. Ook kun je hier aan boord stappen van de Nautilus, gebaseerd op de Disneyfilm 20.000 Leagues Under the Sea.Eten en drinken

Natuurlijk zijn er in het Disneyland® Park ook veel mogelijkheden om lekker te eten, van een snelle snack tot een uitgebreide maaltijd, Hieronder vind je meer informatie over de diverse eetgelegenheden in het Disneyland® Park en voor informatie over maaltijdpakketten in Disneyland® Paris kun je hier terecht!


In het Disneyland® park kun je eten met Disneyfiguren in het Auberge de Cendrillon. Dit restaurant biedt een verfijnde Franse keuken. Tijdens je maaltijd heb je de kans om op de foto te gaan en een praatje te maken met diverse Disney prinsessen zoals Assepoester, Rapunzel & Belle* (genoemde prinsessen zijn een voorbeeld van mogelijke ontmoetingen). Het is verstandig om ver vooraf te reserveren omdat beschikbaarheid beperkt is maar het is absoluut de moeite waard.

In de verschillende themagebieden van het Disneyland® Park vind je diverse heerlijke tafel service restaurants! Zo kun je terecht in de volgende restaurants.

Captain Jack’s – visrestaurant

Plaza Gardens Restaurant - buffet

Silver Spur Steakhouse - Steakhouse

Walt’s – An American Restaurant – verfijnde keuken

Restaurant Agrabah Café - buffet

Er is ook voldoende mogelijk voor een snelle snack of maaltijd in 1  van de thema gebieden, ideaal als je iedere minuut in het park optimaal wil benutten en liever niet veel tijd kwijt bent aan maaltijden. Enkele van de vele opties in het park zijn:

Colonel Hathi’s Pizza Outpost – Pizza

Cookie Kitchen – Snacks

Last Chance Café – Tex-Mex

The Gibson Girl – Ijs

Casey’s Corner - Amerikaans


Shows en entertainment

Disney staat bekend om haar ongekende niveau in entertainment en dit vind je ook terug in Disneyland® Paris, waar je jezelf thuis voelt in een ware Disney wereld


Holland America Line, Cruise

Natuurlijk is een bezoek aan Disneyland® park niet compleet zonder een foto met je favoriete Disney figuren. Dit is mogelijk op diverse plekken in het park! Hieronder een aantal plekken waar dit kan. 

(alle ontmoetingen zijn altijd onder voorbehoud)

Mickey Mouse & Disney Prinsessen – Fantasyland

Winnie the Pooh & Donald Duck – Main Street U.S.A

Knabbel & Babbel & Baloo -  Adventureland

Het aanbod in shows en parades is verschillend per seizoen, dat maakt een bezoek aan Disneyland® Paris zo bijzonder. In het Disneyland® Park kun je iedere dag genieten van de Disney Stars on Parade waarbij er een stoet aan praalwagens en Disneyfiguren feestelijk aan je voorbijtrekt. Daarnaast is er afhankelijk van het seizoen ook een kans om bijvoorbeeld een Frozen of Lion King show te bezoeken tijdens je parkdag!

Holland America Line, Cruise

Een bezoek aan het Disneyland® Park is niet compleet zonder de adembenemede avondshow Disney Illuminations. Neem plaats op Main Street U.S.A. en kijk in de richting van het kasteel voor een spektakel met vuurwerk, licht, projectie, water en muziek van al jouw favoriete Disneyfilms.Tips van Bucketlist TravelHet Disneyland park in beeld gebrachtAndere parken & overnachtenKom in contact met Bucketlist Travel