Zuid-Amerika & de Amazone


Vaar om Kaap Hoorn of over de langste rivier ter wereld!

Een gigantisch continent met een prachtige diversiteit in natuur en cultuur. Van de regenwouden langs de Amazone tot ijzige fjorden in het zuiden van Chili, in Zuid-Amerika vind je het allemaal. een van de populaire cruises in Zuid-Amerika is een vaartocht rondom Kaap Hoorn, het meest zuidelijk gelegen punt van Zuid-Amerika en het dichtstbijzijnde stuk land bij Antarctica. Deze cruises laten je in luxe genieten van bestemmingen als Uruguay, de Falklandeilanden en de Chileense Fjorden. Sommige cruises pakken zelfs een stukje van het noordelijke gedeelte van Antarctica mee.

Enkele resort rederijen zoals Holland America Line, Princess Cruises en Celebrity Cruises maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Regent Seven Seas & Hapag Lloyd laten je proeven van de prachtige natuur en cultuur in Zuid-Amerika en de Amazone. Cruises in Zuid-Amerika zijn met name beschikbaar in de winterperiode van november t/m maart. 

Een cruise in Zuid-Amerika start afhankelijk van de route vaak in Buenos Aires, Santiago de Chile en Rio de Janeiro, allemaal havens die goed aan te vliegen zijn vanuit Nederland. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, vliegtickets, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van Zuid-Amerika


Wanneer je vanuit Buenos Aires op cruise vertrekt kun je moeiteloos genieten van de romantiek van de hoofdstad van Argentinië. Buenos Aires is een stad vol geschiedenis en waar Europese en Latijns-Amerikaanse invloeden elkaar cruisen. Neem een dansles op het ritme van de tango, wandel door de kitscherige Caminito en dineer met een perfect bereide Argentijnse steak. Een absoluut hoogtepunt is de Le Recoleta begraafplaats, hier vind je indrukwekkende mausoleums waaronder die van Eva Peron.

Het energieke Santiago de Chile nestelt zich tussen de bergen van de Andes en de Stille Oceaan. Deze hoofdstad van Chili is 1 van de grootste steden van Zuid-Amerika. Geniet van het adembenemende uitzicht op deze kosmopolitische hoofdstad door te fietsen of wandelen door de prachtige heuvels aan de rand van de stad. Bezoek het Plaza de Armas, dit is het originele stadscentrum waar je een schat aan historische gebouwen en architectuur terug vindt.

Van de uitgestrekte stranden tot het Christus de Verlosser beeld, Rio de Janeiro heeft het allemaal. Beklim de suikerbroodberg met een kabelbaan en geniet van het panoramische uitzicht over Rio de Janeiro, of breng de dag door in de energieke wijk Copacabana en het gelijknamige strand. In Copacabana zijn de art deco invloeden goed zichtbaar en is iedere gedeelte fotogeniek. Rio de Janeiro dompelt je binnen de kortste keren onder met tropisch weer en het ritme van dansen en feesten.


3 uitgelichte Zuid-Amerika cruises

Zuid-Amerika & Amazone cruises in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel