Disney California Adventure


Het beste van Californië met een Disney tintje

Combineer de magie van Disney met het beste van Californië en je krijgt een uniek themapark. Zodra je Disney California Adventure binnen loopt kon je in een wereld van glitter en glamour in het Californië van het verleden maar ook het Californië van het heden en de toekomst. Je kunt met een typische Red Car Trolly rijden uit het Los Angeles van de Jaren 20, Route 66 afleggen met Disney Pixar kastkraker Cars en in een Incredibles achtbaan stappen op een typische pretpark pier. Disney California Adventure is voor Bucketlist Travel 1 van de meest verrassende Disneyparken ter wereld.


Themagebieden

Disney California Adventure is opgedeeld in verschillende themagebieden welke ieder haar eigen beleving en uitstraling hebben.

Klik hier voor een volledige plattegrond van het park.


Beleef het Hollywood van de jaren 30

Je komt het park binnen op Buena Vista Street, een eerbetoon aan het Los Angeles van de jaren ‘20 en ‘30. Dit was de periode waarin Walt Disney zich vestigde in Californië. Flanneer over de straat en geniet van straat entertainment, winkels met souvenirs en lekkere snacks. Aan het einde van de straat vind je een replica van het Carthay Circle Theater, waar de premiere van Sneeuwwitje in 1937 plaats vond.


Hollywood in haar hoogtij jaren

Hollywood land is een eerbetoon aan het verleden en heden van Hollywood. Klassieke architectuur uit Zuid-Californië om je zo de Gouden Eeuw van Hollywood te laten herbeleven. Je vindt hier attracties als Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT, Monsters Inc. Mike & Sulley to the Resque en een prachtige show van Frozen.


Met Lighting McQueen racen over Route 66 

Het dorpje Radiator Springs komt tot leven in Cars Land. Loop over Route 66 en ontmoet alle beroemde bewoners uit de film Cars. Stap in een race auto om als Lighting McQueen te racen en dans samen met Luigi’s neefjes op de dansvloer. Om de dorst te lessen kun je terecht voor een heerlijke frozen frisdrank bij het Cozy Cone Motel.


Flaneer langs het water!

Tussen Pixar Pier en het toekomstige Avengers Campus ligt Pacific Wharf. Dit gebied is gebasseerd op de waterkant van Monterey en San Fransisco. Je kunt hier in de Boudin Bakery Tour zien hoe het beroemde Boudin brood wordt gemaakt. Daarnaast vind je hier ook een chocolade winkel van het merk Ghirardelli, wat zijn oorsprong vindt in San Fransisco.


Wereld vol bekende Pixar helden

Pixar Pier is onderverdeeld in verschillende gedeeltes die allemaal een verwijzing hebben naar je favoriete Pixar flims. In Incredibles park staat een spectaculaire rollercoaster ter ere van de superhelden van incredibles. Op de Toy Story Boardwalk vind je Toy Story Midway Mania en Jessies Critter Carousel. Temidden van de Pixar Promenade ligt een reuzenrad en aan het einde in Inside Out Headquarters kom je terecht in een emotionele wervelwind.


Zie de kleuren van de wereld

In het Paradise Gardens park liggen verschillende gezinsattracties zoals The Little Mermaid, Goofy’s Sky School, Golden Zephyr, Jumpin Jellyfish en Silly Symphony Swings. Daarnaast is dit ook de plek vanwaar je de avondshow World Of Color wil zien, gratis tickets voor de beste plekken tijdens deze show zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij de kleine zeemeermin attractie


Waar je een superheld kunt worden

Binnenkort vind je in Disney California Adventure ook een spectaculaire Avengers Campus. Hier heb je de kans om je favoriete superhelden te ontmoeten. Slinger aan een web als Spiderman in de nieuwe attractie Web Slingers: A Spider-Man Adventure om daarna nog even een foto mee te pakken met 1 van de Avengers superhelden.Eten en drinken

In het Disney California Adventure kom je ook op het gebied van eten en drinken niets te kort. Zo kun je er eten met Disney figuren, genieten van een uitgebreide tafel service maaltijd of kiezen voor een snelle snack of quick service maaltijd. Bucketlist Travel helpt je met het uitzoeken van het restaurant wat bij jou past.


In Disney California adventure heb je diverse uitstekende tafel service restaurants. Je kunt o.a. terecht bij:

Carthay Circle Restaurant – Premium restaurant

Wine Country Trattoria – Italiaans/Amerkiaans

Alfresco tasting Terrace – wijn met kleine gerechten

Een snellere hap hoeft in Disneyland niet meteen minder te zijn in kwaliteit, je kunt uitstekend dineren bij de volgende quick service restaurants

Award Weiners – Hot Dogs

Boardwalk Pizza en Pasta - Italiaans

Cocina Cucamonga Mexican Grill - Mexicaans

Ghirardelli Soda Fountain - RoomijsShows en entertainment

Disney staat bekend om haar ongekende niveau in entertainment en dit vind je ook terug in Disney California Adventure, waar je jezelf thuis voelt in een ware Disney wereld.


Holland America Line, Cruise

Natuurlijk is een bezoek aan Disney California Adventure niet compleet zonder een foto met je favoriete Disney figuren. Dit is mogelijk op diverse plekken in het park! Hieronder een aantal plekken waar dit kan.

(alle ontmoetingen zijn altijd onder voorbehoud)

Mickey & Friends – Buena Vista Street

Olaf – Hollywood Land

Spiderman – Hollywood Land

Pixar figuren – Pixar Pier

Het aanbod in shows en parades is erg groot in Disneyland Anaheim. Bij een bezoek aan Disney California Adventure zijn de volgende shows & parades zeker een aanrader:

Frozen – Live at the Hyperion – Musical liveshow

World of Color – Avond fonteinshow

Five & Dime – entertainment op Buena Vista Street

Disney Junior Dance Party – Dance met de figuren van Disney JuniorTips van Bucketlist TravelDisney California Adventure in beeld gebrachtAndere parken & overnachtenKom in contact met Bucketlist Travel