De Britse Eilanden


Van de Schotse hooglanden tot bruisend Londen

Een cruise naar de Britse Eilanden staat niet bij veel mensen hoog op de bucketlist maar is toch zeker de moeite waard. Maak kennis met de Britse cultuur en natuur tijdens een cruise rondom Groot-Brittannië en Ierland. Je ontdekt eeuwenoude kastelen en typisch Britse vissersdorpjes en kunt proeven van de lokale sfeer in een typisch Ierse Pub. Tijdens de meeste cruises rondom de Britse eilanden is het ook mogelijk om op pad te gaan in de Engelse hoofdstad Londen met haar hippe winkelstraten en trendy restaurants.

Een aantal rederijen zoals MSC Cruises, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, AIDA cruises Celebrity Cruises en Disney Cruise Line maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Oceania, Crystal Cruises & Regent Seven Seas laten je proeven van Schotse hooglanden en bruisend Londen.

Cruises rondom de Britse Eilanden zijn vanwege de meeste kans op mooi weer alleen te boeken in de zomerperiode van mei t/m september.

Een Cruise rondom de Britse Eilanden kun je starten in verschillende havens. Makkelijk voor de meeste Nederlanders is natuurlijk het vertrek vanuit Amsterdam of Rotterdam maar ook vertrekken uit Duitsland of Engeland zijn populair! Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, seizoen, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Britse Eilanden


Een bezoek aan de Ierse hoofdstad Dublin is voor veel mensen een aangename verassing. Het compacte stadscentrum en de vriendelijke inwoners geven je meteen het gevoel dat je welkom bent. Wandel langs vrolijk gekleurde gebouwen en de vele originele winkels die het centrum rijk is en sluit je bezoek af met een Guinness of Ierse Wiskey in 1 van de vele pubs in het temple bar district.

Aan de oevers van de Mersey rivier vind je de typisch Engelse havenstad Liverpool. Liverpool vergaarde wereldwijde bekendheid door de Beatles, die zijn oorsprong in deze stad vinden. Het is dan ook zeer interessant om de sporen van de Beatles te volgen in deze stad en een bezoek te brengen aan de Cavern Club, Penny Lane, Strawberry field en natuurlijk het zebrapad op Abbey Road.

Bij een bezoek aan de Schotse hoofdstad Edinburgh waan je jezelf even terug in de middelleuwen. Het stadsbeeld wordt beheerst door prachtige 16e en 17e eeuwse gebouwen en de stad is rijk aan talloze bezienswaardigheden en cultuurschatten. Een niet te missen hoogtepunt is Edinburgh Castle, dat hoog boven de stad uittorent. Vergeet tijdens je bezoek aan Edinburgh niet om een bezoek te brengen aan 1 van de 700 pubs die de stad rijk is om te proeven van een typische Schotse Wisky.


3 uitgelichte Britse Eilanden Cruises
Top 3 familie vriendelijk


De Britse Eilanden in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel