Canarische Eilanden


Optimaal genieten van de Spaanse winterzon

Waarom deze winter de zon opzoeken op 1 van de Canarische Eilanden als je met een cruise ook naar meerdere eilanden kunt in 1 vakantie. Een cruise in de Canarische Eilanden is een heerlijke combinatie tussen een diversiteit aan natuurschoon, Spaanse cultuur en prachtige baaien en stranden. Met een beetje geluk voelt een winterse Canarische Eilanden cruise aan als een ware zomervakantie en geniet je volop van alles wat de zon op deze prachtige eilandengroep te bieden heeft. Een cruise in de Canarische Eilanden is vaak erg vriendelijk geprijsd en om die reden ideaal als eerste cruise ervaring. Naast de diverse spaanse eilanden maak je met een Canarische Eilanden cruise ook vaak een uitstapje naar het eiland waar het altijd lente is; Madeira.

Verschillende rederijen zoals AIDA Cruises, TUI Cruises, Norwegian Cruise Line en Cunard Line maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Oceania, Silversea & Regent Seven Seas  laten je optimaal genieten van de Spaanse winterzon

Cruises naar de Canarische Eilanden zijn vanwege het aangename klimaat met name te boeken in de winterperiode van november t/m maart.

Een cruise in de Canarische Eilanden start vaak op Gran Canaria of Tenerife, 2 havens die uitermate goed bereikbaar zijn op ongeveer 4 uur vliegen vanaf Amsterdam. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, vliegtickets, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Canarische Eilanden


Een stop op bloemeneiland Madeira is een genot vanaf het eerste moment. Het eiland dankt zijn naam vanwege de gevarieerde flora en fauna die op het eiland te vinden. Madeira nodigt uit om een heerlijk wandeling te maken langs de Levada’s of om rond te struinen door de hoofdstad Funchal. Het gezellige centrum bestaat uit knusse eettentjes en smalle straatjes en talloze winkels. De tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro zijn het bezoeken ook meer dan waard.

Het meest oostenlijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden is Lanzarote met haar havenplaats Arrecife. Lanzarote is een eiland met een prachtig vulkanisch eiland wat gekenmerkt wordt door zwarte lavastranden en grillige vulkaankegels. Het nationaal park Timanfaya is een uitermate geschikte plek om dit vulkaanlandschap beter te bekijken. Blijf je liever in de havenstad Arrecife hangen dan is het bezoeken van kasteel San Gabriel en kasteel San Jose zeker de moeite waard!

Het mooiste en grootste eiland van de Canarische Eilanden is Tenerife. Het middelpunt van het eiland is de imposante vulkaan El Teide, welke het bezoeken meer dan waard is. Daarnaast vind je op het eiland nog vele andere hoogtepunten zoals de piramides van Guimar, de vallei van Orotavo en ook het Loro Parque. De hoofdstad Santa Cruz is te voet te bereiken vanaf het cruiseschip en oogt typisch Spaans. Struin hier door de winkelstraten en geniet van heerlijke tapas op 1 van de vele terrassen die de stad rijk is.


3 uitgelichte Canarische Eilanden Cruises

De Canarische Eilanden in beeld gebrachtVergelijkbare vaargebiedenKom in contact met Bucketlist Travel