Disney's Typhoon Lagoon


Volop waterpret in dit tropische paradijs

Surf mee in Disney’s Typhoon Lagoon waar de legende het verhaal vertelt van een grotor wervelstorm op een tropisch eiland. Surfplanken in palmbomen, kleine boten op daken van gebouwen en zelfs een garnalenboot op de top van de Vulkanische berg Mayday. In dit Tropische waterparadijs beleef je een bloedstollend avontuur in 1 van de waterglijbanen, de lazy river of het golfslagbad met een enorme golf waarop buiten parktijden zelfs gesurft wordt.


Themagebieden

Het waterpark Disney’s Typhoon Lagoon is niet opgedeeld in verschillende gebieden maar beschikt wel over een aantal spectaculaire glijbanen en attracties.

Klik hier voor een volledige plattegrond van het park.


Typhoon Lagoon Surf Pool: het hoofdzwembad met de grootste zwembad golf van Noord-Amerika. Als de garnalen boot op de vulkaan water begint te spugen weet je hoe laat het is en kun je maar beter maken dat je wegkomt voordat de vloedgolf je wegspoelt.

Castaway Creek - Een heerlijke rustige rivier waarin je in een band over een lichte stroomversnelling gaat die het hele park rondgaat. Ideaal dus om even tot rust te komen of om naar een ander gedeelte van het park te varen.

Keelhaul- Mayday- & Gangplak Falls - 3 verschillende waterbanen waarin je in een band van de berg raast

Humunga Kowabunga - Stort stijl naar beneden in deze donkere tunnel van wel 5 verdiepingen hoog. Je bent beneden voordat je het weet.

Storm Slides - glij van de berg af in 1 van de 3 verschillende waterglijbanen, compleet met een sensationele splash in het water op het einde.

Miss Adventure Falls - De nieuwste attractie van het park waar je in een raft stapt met je familie op zoek naar bijzondere objecten die verzameld zijn door kapitein Mary Oceaneer.

Crush ‘n’ Gusher - Stap in een bootje om in 1 van de 3 verschillende achtbaan achtige waterglijbanen te stappen. Het unieke aan deze glijbanen is dat je niet alleen naar beneden gaat maar ook diverse malen omhooggestuwd wordt.

Kids Area - Typhoon Lagoon heeft ook veel aanbod voor de allerkleinsten onder ons met diverse babybadjes, kinderglijbanen en speelgebieden.

In tegenstelling tot de themaparken van Disneyworld is Typhoon Lagoon vaak maar tot het einde van de middag open. Om die reden zijn er in Typhoon Lagoon minder eetgelegenheden beschikbaar dan in de themaparken. Het is uiteraard overdag wel mogelijk om te lunchen of snacken in het park maar voor een avondmaaltijd raad Bucketlist Travel je aan om naar Disney Springs of 1 van de hotels af te reizen.

Leaning Palms – Pizza en broodjes

Lowtide Lou’s – Broodjes en ijs

Hammer Head Fred’s Dive – Alcoholische dranken

Typhoon Tilly's – Broodjes, salades en visgerechten

Snack Shack – Broodjes, salads, ijs en alcohol

Let’s Go Slurpin’ – Alcoholische dranken

High ‘N Dry – Alcoholische dranken

Surf Doggies – Hot dogs en snacks

Tropical Amity Outpost – Bier, Hot dogs en Nachos

 

Bij de ingang vind je ook nog een souvenirs winkel waar je Disney Waterparken merchandise kunt kopen zoals badkleding, handdoeken, zonnebrillen, slippers en crème.Disney's waterparken in beeld gebrachtAndere parken & overnachtenKom in contact met Bucketlist Travel