Panamakanaal & Midden Amerika


Ervaar een door de mens gemaakt wonder

Het Panamakanaal is een van de meest verbazingwekkende, door mensen gemaakte, wonderen. Vaar tijdens een cruise van de Grote Oceaan naar de Atlantische oceaan of omgekeerd en geniet van het passerende landschap terwijl je door een technisch wonder vaart wat al in 1914 werd gebouwd. Naast de tropische uitzichten en het moderne ontwerp van het kanaal krijg je tijdens een cruise in Midden-Amerika ook de kans om kennis te maken met lokale culturen in Mexico, Costa Rica, Honduras en Nicaragua. Enkele resort rederijen zoals Carnival Cruise Line, Holland America Line, Disney Cruise Line en Princess Cruises maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Windstar Cruises en Oceania laten je proeven van de historie en het natuurschoon in Midden-Amerika cruises in Midden-Amerika zijn met name populair in de winterperiode van november t/m maart. Er zit een piek in aanbod in oktober en april wanneer de schepen vanuit de Caribbean koers zetten naar Alaska of omgekeerd.

Een cruise in Midden- Amerika start vaak in Californië of Florida en soms in Panama. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, vliegtickets, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van Midden Amerika


Het noordelijke gedeelte van Colombia ligt aan de Caribische zee en een belangrijke cruisehaven hier is Cartagena. Deze stad heeft een romantische koloniale architectuur en de Caribische kust steekt af met helderwitte kleuren en een azuurblauwe zee. Slenter over het Plaza de Bilvar en leg 1 van de kleurrijke straatjes in het centrum vast op beeld. Dans in Cartagena op het ritme van de Salsa en wandel door de 16e-eeuwse vestingwerken van Castillo San Felipe de Barajas.

Panama grenst aan zowel de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan en is wereldberoemd vanwege het Panamakanaal wat deze 2 oceanen dwars door Panama met elkaar verbindt. Tegenwoordig wordt dit kanaal ook veelvuldig gebruikt voor cruiseschepen, enerzijds om zich te verplaatsen van bijvoorbeeld de Caribbean naar Alaska maar anderzijds om een unieke ervaring te bieden. Cruisen door het Panamakanaal is uniek en een absolute must voor iedere cruise liefhebber. Bewonder dit moderne wereldwonder met de luxe van een cruise.

Costa Rica staat synoniem aan strand, zon & surfen. De exotische omgeving is een van de hoogtepunten van je cruise ervaring in Midden-Amerika. Costa Rica laat je kennis maken met een prachtige natuur en wilde dieren. Je hebt hier de kans om nevelwouden te zien, een luaardreservaat te bezoeken, Apen en krokodillen in het wild te spotten of gewoon een lekkere dag genieten aan het strand. Costa Rica zal hoe dan ook zorgen voor onvergetelijke herinneringen


3 uitgelichte Panamakanaal & Midden Amerika cruises

Midden Amerika cruises in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel