Disney's Blizzard Beach


Trotseer het smeltwater van Mount Gushmore

Trek je skipak aan en maak je klaar voor een wildwater avontuur op de smeltende toppen van Mount Gushmore. De legende gaat dat er na een gigantische sneeuwstorm in Florida een resort is geopend om te kunnen skiën maar helaas begon de sneeuw te smelten en ging het ski feest niet door. Toen de eigenaren een blauwe krokodil van de berg af zagen glijden besloten ze het park om te bouwen tot een waterpark, compleet met stoeltjeslift en diverse glijbaan parcours. Een bezoek aan Blizzard Beach is zeker de moeite waard voor een uniek gethematiseerd zwembad avontuur.


Themagebieden

Het waterpark Disney’s Blizzard Beach is niet opgedeeld in verschillende gebieden maar beschikt wel over een aantal spectaculaire glijbanen en attracties.

Klik hier voor een volledige plattegrond van het park.


Melt-Away Bay - Drijf op de golven of relax aan de randen van dit 1 hectare grote zwembad. In het bad drijven ook diverse banden om je echt even door de golven mee te laten nemen

Cross Country Creek - Kom even tot rust van alle avonturen en drijf in een band rondom het park, je vaart zelfs een stukje onder de berg door in een tunnel.

Green Slopes - De meest spectaculare waterglijbanen van et park. Zo stort je in de Summit Plummet stijl van Mount Gushmore af in 1 van de hoogste en snelste waterglijbanen ter wereld. Wil je het iets rustigeraan doen, glij dan naar beneden van de Slush Gusher, een 30 meter hoge glijbaan met verschillende hobbels. Ook kun je in een raft stappen in Teamboat Springs. Samen met 5 andere stort je naar beneden over de langste raft glijbaan ter wereld.

Purple Slopes - Ga de strijd aan met je vrienden op de Toboggan Racers, een matjes glijbaan die je laat racen wie als eerste beneden is. In de Snow Sormers ga je op een matje in een bochtige glijbaan van de piste en in de Downhill Double Dipper race je tegen de klok en je tegenstander in een bandenglijbaan naar beneden.

Red Slopes - Aan de achterkant van Mount Gushmore liggen 3 glijbanen waarin je in een band naar beneden raast. Kies jij voor de snelste van de 3?

Kids Area - Blizzard Beach heeft ook veel aanbod voor de allerkleinsten onder ons met diverse babybadjes, kinderglijbanen en speelgebieden.

In tegenstelling tot de themaparken van Disneyworld is Disney’s Blizzard Beach vaak maar tot het einde van de middag open. Om die reden zijn er in Blizzard Beach minder eetgelegenheden beschikbaar dan in de themaparken. Het is uiteraard overdag wel mogelijk om te lunchen of snacken in het park maar voor een avondmaaltijd raad Bucketlist Travel je aan om naar Disney Springs of 1 van de hotels af te reizen.

Lottawatta Logde – Hamburges, rijstbowls en flatbreads

Cooling hut – Wraps, Pretzels, vers fruit en ijs

Frostbite Freddy’s – ijs, Nachos en bevroren drankjes

Arctic Expeditions – Alcoholische Dranken

Avalunch – Hot dogs en salads

I.C. Expeditions – Softijs

Warming Hut – Broodjes, kalkoen poten en ijs

Polar Pub – Alcoholische dranken

 

Bij de ingang vind je ook nog souvenirs winkels waar je Disney Waterparken merchandise kunt kopen zoals badkleding, handdoeken, zonnebrillen, slippers en crème.Disney's waterparken in beeld gebrachtAndere parken & overnachtenKom in contact met Bucketlist Travel