IJsland


Het land van vulkanen, gletsjers en watervallen!

Een cruise naar IJsland is een fantastische beleving. Het landschap van IJsland is waanzinnig divers en je komt je ogen tekort in de tijd dat je aan land bent van dit, net onder de poolcirckel gelegen, eiland. IJsland staat bekend om haar spectaculaire watervallen, vulkaanlandschap, geisers, gletsjers en natuurlijk de ‘Blue Lagoon’ Deze natuurlijke bron van verwarmd zeewater is gelegen in een lavaveld en de watertemperatuur is altijd 39 graden. Vanwege de afstand naar IJsland maken cruises met vertrek uit Nederland of Duitsland vaak een stop op te tussenliggende Shetland Eilanden, Faeröer Eilanden of het Schotse Noorden.

Een groot aantal rederijen zoals Holland America Line, Norwegian Cruise Line, AIDA Cruises, Celebrity Cruises & MSC Cruises maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Silversea, Windstar Cruises & Ponant laten je het land van watervallen, gletsjers en vulkanen zien.

Cruises naar IJsland zijn vanwege de meeste kans op mooi weer alleen te boeken in de zomerperiode van mei t/m september.

Een Cruise over de IJsland kun je starten in verschillende havens. Makkelijk voor de meeste Nederlanders is natuurlijk het vertrek vanuit Amsterdam of Rotterdam maar ook vertrekken uit Duitsland en Engeland zijn populair! Sommige rederijen starten hun cruises zelfs in de hoofdstad Reykjavik. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, seizoen, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van een IJsland cruise


Ísafjörður is een karakteristiek klein stadje in het noordwesten van IJsland. De stad is omringt door prachtige bergen en landschappen en is uitermate geschikt voor een natuurrijke wandeling in de omgeving. Je kunt hier de Naustahvilft omhoog lopen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Na een heerlijke wandeling kun je nog een kijkje nemen in het culturele museum van Ísafjörður wat je meer leert over de geschiedenis van dit vissersstadje. Vergeet niet om voordat je terug aan boord gaat nog even te genieten van een lokale visspecialiteit.

De grootste stad van IJsland is Reykjavik, meer dan 60% van de totale bevolking woont hier. Het is dan ook niet vreemd dat het merendeel van de bevolking in Reykjavik woont. Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en het straatbeeld bestaat hier voornamelijk uit felgekleurde vrolijke huizen, hippe boetiekjes. Absoluut hoogtepunt van Reykjavik is de Hallgrimskirkja, Een moderne kerk met spitse witte punten. In de kerk kun je een lift naar boven pakken om vanuit daar een prachtig uitzicht over de stad te hebben.

De Shetland Eilanden horen bij Schotland en bestaan uit meer dan 100 eilanden waarvan er 15 bewoond zijn. Tijdens een cruise naar de Shetland Eilanden stop je in de stad Lerwick. Rondom Lerwick kun je genieten van rust, de natuur en de uitgestrekte landschappen met steile kliffen en rotsen langs de prachtige kustlijn. Het stadje Lerwick zelf heeft slechts 7.000 inwoners en is in de 17e eeuw gesticht als markt voor de Nederlandse Haringvloot zeevaarders.


3 uitgelichte IJsland cruises
Top 3 familie vriendelijk


De Oostzee in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel