Westelijke Middellandse Zee


Proef van het Mediterrane leven

Een cruise in de Westelijke Middellandse Zee is een ideale eerste cruise ervaring. In een cruise van 1 of 2 weken leer je alle hoogtepunten kennen die de Westelijke Middellandse Zee je te bieden heeft. Als we het hebben over een cruise in de Westelijke Middellandse Zee dan gaat het om cruises naar bestemmingen links van Italië. Vaak kom je iedere dag in een andere havenplaats in Mediterrane landen zoals Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en eilanden zoals Malta, Ibiza, Sicilië, Sardinië, Mallorca en Corsica. Een cruise in de Middellandse zee is vaak een combinatie van cultuur, lekker eten en bruisende steden terwijl je ‘s nachts vaart naar de volgende bestemming.

Een groot aantal rederijen zoals AIDA Cruises, TUI Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises, Norwegian Cruise Line & Royal Caribbean maar ook luxe rederijen zoals Seabourn, Silversea, Regent Seven Seas & Crystal Cruises laten je proeven van het Mediterrane leven.

Cruises in de Middellandse Zee zijn vaak populair in de zomermaanden van mei t/m oktober vanwege het weer, het aanbod in deze periode is dan ook het grootst. In de winterperiode van november t/m maart zijn er ook een aantal schepen die in de Middellandse Zee blijven varen, het weer is dan wat onvoorspelbaarder maar de prijs ligt gemiddeld ook een stuk lager.

Een cruise in de Westelijke Middellandse Zee kun je vaak starten in verschillende havens. Dit is afhankelijk per rederij en per schip. Populaire starthavens zijn Barcelona, Mallorca, Genua, Savona, Marseille en Rome. Bucketlist Travel helpt je bij het maken van de beste keuze van vertrekhaven, seizoen, rederij en route!


Enkele hoogtepunten van de Westelijke Middellandse Zee


Per cruiseschip kom je aan in de haven van de Maltese hoofdstad Valletta. Bijzonder aan deze haven is dat het de grootste natuurlijke haven van Europa is. Vanaf het schip loop je zo het centrum van deze historische stad in waar je de Baracca Gardens of de St. John Kathedraal kunt bezichtigen. Je kunt ook kiezen voor een excursie naar het midden van het eiland waar je de voormalige hoofdstad Mdina kunt bezoeken, een stad, gesticht in de 8e eeuw voor Christus, met een prachtige Middeleeuwse stadsmuur.

De hoofdstad Palma de Mallorca kenmerkt zich vanwege de prachtige Kathedraal die direct aan de vissershaven van Palma de Mallorca grenst. Het eiland Mallorca is een ideale bestemming om je cruise te starten of om als tussenstop tijdens je cruise te bezoeken. Je staat vanaf het schip binnen no time in de indrukwekkende oude stad van Palma maar kunt ook met 1 van de excursies het natuurrijke berglandschap van Mallorca ontdekken of genieten in 1 van de prachtige stranden en baaien die Mallorca rijk is.

Een klein uur vanaf de haven van Civitavecchia vind je het prachtige Rome, de hoofdstad van Italië. Tijdens een cruise krijg je de uitgelezen kans om te proeven wat deze heerlijke stad te bieden heeft, zowel letterlijk met de overheerlijke Italiaanse keuken als figuurlijk van hoogtepunten zoals het Vaticaan, het Colosseum, de Spaanse Trappen of het Forum Romanum. Rome is niet in 1 dag gebouwd en 1 dag is dus ook zeker te kort om deze prachtige stad te ontdekken maar met een cruisestop in Rome kun je wel enkele van de hoogtepunten meepikken.


3 uitgelichte Middellandse Zee rederijen
De Middellandse Zee in beeld gebracht

Vergelijkbare vaargebieden


Kom in contact met Bucketlist Travel