Ga met Zoo Inside mee op dierentuin reis 

Welkom op de boekingspagina van de Zoo Inside reis, na het succes van de eerste reis gaan we weer op stap met ZooInside. Op deze pagina vind je alle informatie van de reis, het boekingsformulier en de algemene reisvoorwaarden. Ga jij mee naar fantastische dierentuinen zoals, Zoo Hannover, Dresden, Magdeburg en natuurlijk twee van de mooiste dierentuinen van Europa, Zoo Leipzig en Praag. Daarnaast is er de mogelijkheid om optioneel Zoo Usti nad Labem te bezoeken. Natuurlijk hebben we net zoals bij de eerste reis naast deze bezoeken een aantal leuke extra's in petto maar die houden we nog even geheim :) Bekijk snel hieronder het gehele programma en boek deze trip voordat hij vol zit!


Prijzen 5-daagse reis (15-19 april 2023)

Alle genoemde prijzen zijn per persoon, exclusief €27,50 calamiteitenfonds, VZR Garant en boekingskosten per boeking voor de gehele reis.

15 t/m 19 april 2023 Prijs
2-persoonskamer (met reisgenoot) € 685,- p.p.
2-persoonskamer op indeling (altijd met zelfde geslacht) € 685,- p.p.
1-persoonskamer € 855,- p.p.
Extra's rondom de reis Prijs
Reisverzekering €15,- p.p.
Annuleringsverzekering c.a. 7% van reissom
Doorlopende reis- & annuleringsverzekering op aanvraag

Kamers op indeling zijn op basis van beschikbaarheid, Voor deze kamers is een even aantal deelnemers van hetzelfde geslacht nodig. Het kan daarom zijn dat je boeking pas bevestigd wordt zodra een kamergenoot beschikbaar is. 


Datum Activiteit
Zaterdag 15 april 2023 Heenreis naar Dresden met een tussenstop in Zoo Hannover
Zondag 16 april 2023 Dagtocht naar Zoo Dresden (optioneel ook Usti nad Labem)
Maandag 17 april 2023 Dagtocht naar Zoo Praag
Dinsdag 18 april 2023 Dagtocht naar Zoo Leipzig
Woensdag 19 april 2023 Terugreis naar Nederland na het bezoek aan Zoo Magdeburg

Dag 2 t/m 4 kunnen nog van volgorde veranderen indien dit organisatorisch noodzakelijk is. De exacte dagindeling volgt bij de reispapieren.


Dagprogramma

Dag 1: Heenreis & Zoo Hannover

Vandaag is het eindelijk zover, onze tweede officiële Zoo Inside reis gaat plaatsvinden. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit diverse opstap plaatsen naar de eerste dierentuin van onze dierentuinen reis. Tijdens deze reis verblijven we 3 nachten in het NH hotel in de stad Dresden en een nacht in het NH hotel in Magdeburg.

Onderweg naar Dresden maken we een tussenstop in Zoo Hannover, een van de best gethematiseerde dierentuinen van Europa.  We hebben hier niet de hele dag, maar wel genoeg tijd om kennis te maken met de dierentuin.

In Zoo Hannover heb je verschillende themagebieden, zo kun je met een bootje varen door een Afrikaans landschap met giraffen, neushoorns en leeuwen. Is er een havengebied met ijsberen en zeehonden en kun je vanuit een Aziatische tempelcomplex olifanten, tijgers en panters zien.

Na onze stop rijden we door naar ons hotel in Dresden waar we in de avond  arriveren. 

 

Dag 2: Zoo Dresden en optioneel Zoo Usti Nad Labem.

Vandaag staat onze eerste hele dierentuin dag op het programma! Na het ontbijt stappen we in onze touringcar richting Zoo Dresden

Zoo Dresden is opgericht in 1861 en is de op drie na oudste dierentuin van Duitsland. Zoo Dresden is een echte stadsdierentuin gecombineerd met moderne verblijven. Zo is er een nieuw olifantenverblijf (inclusief een Afrikaande Jungle als binnen verblijf). Veder heeft deze dierentuin een aantal zeer interessante huizen,  zoals het Prof Brandes-Haus met gavialen en koala’s en het Afrika en Orang oetang haus. Zoo Dresden is een echte must see voor de dierentuin liefhebber.

 

Optioneel (€25,- incl. busreis en entree)

Voor de genen die er belangstelling in hebben bieden we de mogelijkheid om in de middag optioneel naar de Tsjechische dierentuin van Usti Nad Labem te gaan (bij voldoende belangstelling). Deze dierentuin ligt op een uurtje rijden van Zoo Dresden. Usti nad Labem is in ontwikkeling wat achtergebleven maar met het klassieke karakter een leuke aanvulling op de reis om een klassieke Oost Blok dierentuin te ervaren. De dierentuin beschik over een grote collectie roofdieren en apensoorten. Kenmerkend voor deze dierentuin is het heuvelachtig gebied waar de dierentuin in is gelegen.

 

Dag 3: Zoo Praag 

Vandaag staat een van de topdierentuinen van Europa op het programma. Zoo Praag is een echte grote stadsdierentuin die de afgelopen jaren een mooie moderne ontwikkeling heeft doorgemaakt. De tuin heeft zelfs in de afgelopen 10 jaar 3 keer in de top 10 gestaan van beste dierentuinen ter wereld. Deze dierentuin beschikt over zogenaamde paviljoens, dit zijn toegankelijke binnenverblijven met een spectaculair buitengebied. Recent zijn in de dierentuin van Praag een nieuw gorilla en Australië gebied geopend. Verder beschikt de dierentuin van Praag over een grote collectie zeldzame soorten die bijna in geen andere dierentuin te zien zijn, voorbeelden hiervan zijn de Ganges gavial, wombats en tasmaanse Duivels.  De dierentuin is vooral erg groot en er is overal wat te zien, we zullen dus de hele dag nodig hebben om deze parel te bewonderen.

 

Dag 4: Zoo Leipzig

Zoo Leipzig wordt door vele gezien als een van de mooiste dierentuinen van Europa en misschien wel van de wereld. De dierentuin van Leipzig heeft echt alles. Dit varieert van prachtige oude architectuur tot spectaculaire overdekte regenwouden. Ook de collectie is groots te noemen. Van Koala’s tot olifanten bijna elke soort wordt in Leipzig gehouden. Hoogtepunten zijn de enorme tropenhal incl bootjes, het mensapencomplex en de olifanten tempel. Recent is het aquarium compleet gerestaureerd en met een beetje geluk is het nieuwe zeeberen verblijf ook klaar. Ook hier zullen we ogen tekort komen, en de gehele dag in Zoo Leipzig blijven. Na sluitingstijd rijden we naar Magdeburg om daar de laatste nacht van onze reis te slapen.

 

Dag 5: Zoo Magdeburg en terugreis

Vandaag helaas al weer de laatste dag. Doordat we in Magdeburg slapen kunnen we gelijk met openingstijd in de dierentuin zijn. We hebben de hele ochtend de tijd om de dierentuin te verkennen. Zoo Magdeburg is een echte Duitse staddierentuin met veel groen en ruime verblijven. Hoogtepunten zijn het nieuwe verblijf voor Afrikaanse olifanten, het verblijf voor tapirs en een mooi tropisch huis voor Chimpansees. In de middag sluiten we de reis af en vertrekken we met de bus weer terug naar de plaatsen waar we op dag 1 zijn opgestapt.

Inclusief

 • 5-daagse busreis per comfortabele touringcar
 • 3 nachten NH hotel Dresden
 • 1 nacht NH hotel Magdeburg
 • 4 keer ontbijt in het hotel
 • Entree Zoo Hannover
 • Entree Zoo Dresden
 • Entree Zoo Praag
 • Entree Zoo Leipzig
 • Entree Zoo Magdeburg
 • Welkomstbijeenkomst
 • 1 diner
 • Diverse leuke extra's

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien voor bijvoorbeeld chauffeur
 • Vervoer van & naar opstapplaats
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Boekingskosten, VZR Garant bijdrage en Calamiteitenfonds a €27,50 per boeking

Boekingsformulier


Voorwaarden

Ondanks dat dit een reis is voor en door dierentuin-liefhebbers ontkomen we niet aan het opstellen van een aantal voorwaarden. Wij houden het uiteraard zo vriendelijk mogelijk. In alle situaties waarbij onze voorwaarden niet voorzien, zijn de ANVR voorwaarden van toepassing.

Minimaal aantal deelnemers: 30 deelnemers

 

Betaling

Om je boeking te bevestigen is een aanbetaling vereist. Dit bedrag hebben wij nodig om het programma rond te krijgen. De restant betaling moet uiterlijk op 1 januari 2022 voldaan zijn. Beide betalingen kunnen met iDeal of Bancontact worden voldaan.

Bij boeking: €150 per persoon

Uiterlijk 1 januari 2023: het resterende bedrag

Bij het uitblijven van betaling kan de reis worden geannuleerd waarbij de annuleringsvoorwaarden blijven staan.

 

Wijziging- en Annuleringsvoorwaarden

 • Mocht het reisadvies vanwege Corona weer worden aangepast waardoor de reis geen doorgang kan vinden of mocht er een lokale lockdown zijn dan wordt er gezocht naar een nieuwe datum. Wil je niet langer mee dan ontvang je het gehele bedrag terug. Bucketlist Travel draagt er zorg voor dat dit geld zo snel mogelijk terug gestort wordt op je rekening.
 • Op alle andere situaties zijn de volgende voorwaarden en tarieven van toepassing. Onderstaande percentages zijn maximale percentages. Bucketlist Travel en Zoo Inside proberen de annuleringskosten zo laag mogelijk te houden, maar zijn gebonden aan externe leveranciers zoals luchtvaartmaatschappijen of hotels.

Tot 1 januari 2023:  €150,- p.p.

Tot 60 dagen voor vertrek: 50%

Tot 30 dagen voor vertrek: 75%

Tot 7 dagen voor vertrek:    90%

vanaf 7 dagen voor vertrek:100%

Zoo Inside en Bucketlist Travel adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten die je beschermt tegen verschillende redenen waardoor je onverwacht moet annuleren.

  • Het team van Zoo Inside is aanwezig tijdens de gehele trip. Mocht vanwege vooraf onvoorziene omstandigheden Adriaan of Mark van Zoo Inside niet of gedeeltelijk niet aanwezig zijn tijdens deze reis, dan is dit geen geldige reden om te annuleren.
  • De organisatie kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor onvoorziene sluitingen van dierentuinen vanwege onderhoud of om andere redenen.