Ga met Zoo Inside mee op dierentuin reis 

Welkom op de boekingspagina van de Zoo Inside reis naar Tours in Midden Frankrijk. Op deze pagina vind je alle informatie over onze reis, het boekingsformulier en de algemene reisvoorwaarden. Ga jij mee naar fantastische dierentuinen zoals Zoo La Flèche, Zoo Doué La Fontaine, Zoo Lille, Parrot World en natuurlijk 1 van de mooiste dierentuinen ter wereld, Zoo de Beauval? Natuurlijk hebben we naast deze bezoeken een aantal leuke extra's in petto maar die houden we nog even geheim :) Bekijk snel hieronder het gehele programma en boek deze trip voordat hij vol zit!


Prijzen 5-daagse reis (9-13 april 2022)

Alle genoemde prijzen zijn per persoon, exclusief €27,50 calamiteitenfonds, VZR Garant en boekingskosten per boeking voor de gehele reis.

9 t/m 13 april 2022 Prijs
2-persoonskamer (met reisgenoot) € 660,- p.p.
2-persoonskamer op indeling (altijd met zelfde geslacht) € 660,- p.p.
1-persoonskamer € 920,- p.p.
3-persoonskamer (met reisgenoten, op indeling niet mogelijk) € 640,- p.p.
Extra's rondom de reis Prijs
Reisverzekering €15,- p.p.
Annuleringsverzekering c.a. 7% van reissom
Doorlopende reis- & annuleringsverzekering op aanvraag

Kamers op indeling zijn op basis van beschikbaarheid, Voor deze kamers is een even aantal deelnemers van hetzelfde geslacht nodig. Het kan daarom zijn dat je boeking pas bevestigd wordt zodra een kamergenoot beschikbaar is. 


Datum Activiteit
Zaterdag 9 april 2022 Heenreis naar Tours met een tussenstop in Parrot World Parijs
Zondag 10 april 2022 Dagtocht naar Zoo de La Flèche
Maandag 11 april 2022 Dagtocht naar Zoo Doué La Fontaine
Dinsdag 12 april 2022 Dagtocht naar Zoo de Beauval
Woensdag 13 april 2022 Terugreis naar Nederland met een tussenstop in Zoo Lille

Dag 2 t/m 4 kunnen nog van volgorde veranderen indien dit organisatorisch noodzakelijk is. De exacte dagindeling volgt bij de reispapieren.


Dagprogramma

Dag 1: Heenreis & Parrot World

Vandaag is het eindelijk zover, onze eerste officiele Zoo Inside reis gaat plaatsvinden. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Rotterdam, via Breda, Antwerpen en Kortrijk, naar het Loiredal voor onze dierentuinen reis. Tijdens deze reis verblijven we 4 nachten in het Mercure Tours Centre Gare hotel in de stad Tours.

Onderweg naar Tours maken we een stop in Parrot World, op zo'n 15 minuten rijden van Disneyland Parijs en geopend sinds 2020.

In Parrot world vinden we geen roze kasteel met Mickey mouse maar maken we kennis met de iconische diersoorten van Zuid-Amerika die gehuisvest zijn in twee gebieden: Amazonia Trek en Patagonia Trek. Papegaaien, jaguars, reuzenotters, Humboldt-pinguïns en meer dan honderd kleurrijke vogels.

Na onze stop rijden we door naar ons hotel waar we in het begin van de avond gaan arriveren. 

 

Dag 2: Dagtocht naar Zoo de La Flèche

Vandaag staat onze eerste dierentuin op het programma! Na het ontbijt stappen we in onze touringcar richting Zoo de La Flèche

De zoo de La Flèche is een 18 hectare grote dierentuin en opende in 1946. Daarmee is het de oudste privé dierentuin van Frankrijk. De dierentuin is prachtig gelegen midden in het bos, in het hart van het dal van Sarthe. 

Het park huisvest meer dan 120 diersoorten van vijf verschillende continenten, oftewel meer dan 1200 dieren!  Denk daarbij aan olifanten, witte tijgers, ijsberen, poolhonden, kleine Chinese panda's en apen maar ook reptielen en vogels. De dieren worden gehuisvest in verblijven die overeenkomen met hun natuurlijke leefomgeving. De leefomgeving komt bijvoorbeeld overeen met de Argentijnse pampa, de taiga en de Australische bush. 

Het vernieuwde ijsberenverblijf met een oppervlakte van 1 hectare wordt door liefhebbers als indrukwekkend bestempeld en recent is er een nieuw Azië gedeelte geopend, met o.a. tijgers en Indische neushoorns. 

Een must see voor de dierentuin liefhebber die kennis wilt maken met de franse dierentuin.

 

Dag 3: Dagtocht naar Zoo Doué La Fontaine

Wederom starten we de dag met een frans ontbijt om vervolgens koers te zetten naar Zoo Doué La Fontaine.

Deze dierentuin is uniek in zijn soort en is met geen enkele andere Europese dierentuin te vergelijken. Op heel natuurlijke wijze is van een oude steengroeve gebruik gemaakt om dierenverblijven te realiseren. De dierentuin is dan ook op drie verschillende niveaus heel ruim opgezet.

Door op een creatieve manier gebruik te maken van de zandsteen rotsen weet het park fascinerende en unieke verblijven te creëren. Indrukwekkend zijn de gigantische volières, de okapi volière, de leeuwen krater en misschien wel het mooiste sneeuwpanter verblijf van Europa. Het unieke karakter van deze dierentuin maakt het een must see voor iedere dierentuin liefhebber!

 

Dag 4: Dagtocht naar Zoo de Beauval

Vandaag staat alweer de laatste grote dierentuin van onze reis op het programma en dat is niet zomaar een dierentuin maar Zoo de Beauval.

De dierentuin behoort tot een van  de 5 mooiste dierentuinen ter wereld, en wordt beschouwd als de mooiste van Frankrijk; bereid je voor op 40 hectare, 800 soorten en 20 thema zones!

In 2020 werd het 40-jarig bestaan van de dierentuin gevierd met de opening van de glazen koepel, een enorme kas met een hoogte van 38 meter waar 200 soorten in ondergebracht worden, waardoor je een reis rond de evenaar kunt maken. Dit originele ontwerp, uniek in de wereld, neemt je mee van het ene naar het andere continent, 

o.a zeekoeien, douc langoeren, gavialen, dwergnijlpaarden en reuzenotters. 

Deze dierentuin laat zich moeilijk beschrijven en moet je gewoon ervaren! Een must see voor iedereen die zich dierentuin liefhebber noemt!

 

Dag 5: Terugreis & Zoo Lille

Vandaag stappen we na een vroeg ontbijt weer in de bus naar de opstapplaatsen waar onze reis 5 dagen geleden begon.

Onderweg maken we nog een korte stop in Zoo Lille.

Het 3,5 hectare grote park opende in 1950 zijn deuren en herbergt meer dan 300 verschillende dieren, verspreid over meer dan 80 diersoorten. Na al het dierentuin geweld van deze reis is het wel even lekker om de benen te strekken in deze dierentuin die je weer even met beide benen op de grond zet. De uitspraak “What you see, is what you get” vat deze dierentuin goed samen.

Een must see voor de dierentuin liefhebber die een dierentuin zonder poespas kan waarderen.

Na het bezoek maken we ons op voor het laatste gedeelte van deze trip en nemen we afscheid van elkaar.

Inclusief

 • 5-daagse busreis per comfortabele touringcar
 • 4 nachten Mercure Tours Centre Gare in gekozen kamer
 • 4 keer ontbijt in het hotel
 • Entree Parrot World
 • Entree Zoo de Beauval
 • Entree Zoo de La Fleche
 • Entree Doué La Fontaine
 • Entree Zoo de Lille
 • Welkomstbijeenkomst
 • 1 diner in 1 van de dierentuinen
 • Diverse leuke extra's

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien voor bijvoorbeeld chauffeur
 • Vervoer van & naar opstapplaats
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Boekingskosten, VZR Garant bijdrage en Calamiteitenfonds a €27,50 per boeking

Boekingsformulier


Voorwaarden

Ondanks dat dit een reis is voor en door dierentuin-liefhebbers ontkomen we niet aan het opstellen van een aantal voorwaarden. Wij houden het uiteraard zo vriendelijk mogelijk. In alle situaties waarbij onze voorwaarden niet voorzien, zijn de ANVR voorwaarden van toepassing.

Minimaal aantal deelnemers: 30 deelnemers

Betaling

Om je boeking te bevestigen is een aanbetaling vereist. Dit bedrag hebben wij nodig om het programma rond te krijgen. De restant betaling moet uiterlijk op 1 januari 2022 voldaan zijn. Beide betalingen kunnen met iDeal of Bancontact worden voldaan.

Bij boeking: €150 per persoon

Uiterlijk 1 januari 2022: het resterende bedrag

Bij het uitblijven van betaling kan de reis worden geannuleerd waarbij de annuleringsvoorwaarden blijven staan.

 

Wijziging- en Annuleringsvoorwaarden

 • Mocht het reisadvies nog steeds oranje zijn waardoor de reis geen doorgang kan vinden of mocht er een lokale lockdown zijn dan wordt er gezocht naar een nieuwe datum. Wil je niet langer mee dan ontvang je het gehele bedrag terug. Bucketlist Travel draagt er zorg voor dat dit geld zo snel mogelijk terug gestort wordt op je rekening.
 • Op alle andere situaties zijn de volgende voorwaarden en tarieven van toepassing. Onderstaande percentages zijn maximale percentages. Bucketlist Travel en ThemeTalk proberen de annuleringskosten zo laag mogelijk te houden, maar zijn gebonden aan externe leveranciers zoals luchtvaartmaatschappijen of hotels.

Tot 1 januari 2022:  maximaal €150,- p.p.

Tot 60 dagen voor vertrek: maximaal 50%

Tot 30 dagen voor vertrek: maximaal 75%

Tot 7 dagen voor vertrek: maximaal 90%

vanaf 7 dagen voor vertrek: maximaal 100%

Zoo Inside en Bucketlist Travel adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten die je beschermt tegen verschillende redenen waardoor je onverwacht moet annuleren.

 

 • Indien Frankrijk in de toekomst een vaccinatie of bewijs van vaccinatie verplicht gaan stellen om het land binnen te komen, dan zijn de volgende annuleringsregels van toepassing:

Indien de vaccinatie voor jou nog niet beschikbaar is op het moment van vertrek: kosteloze annulering

Indien de vaccinatie wel beschikbaar is maar je hebt deze bewust niet genomen: reguliere annuleringsvoorwaarden

 

 • Het team van Zoo Inside is aanwezig tijdens de gehele trip. Mocht vanwege vooraf onvoorziene omstandigheden Adriaan of Mark van Zoo Inside niet of gedeeltelijk niet aanwezig zijn tijdens deze reis, dan is dit geen geldige reden om te annuleren.
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor onvoorziene sluitingen van dierentuinen vanwege onderhoud of om andere redenen.