• De Cruise Expert
  • De mooiste Amerika reizen
  • Droomreizen naar het Midden Oosten
  • Jarenlange ervaring
  • VZR & ANVR garantie

Op vakantie in Corona tijd? Het kan makkelijk!

Wat iedereen een jaar geleden nooit voor mogelijk heeft gehouden lijkt nu toch voor veel mensen een realiteit te worden; een zomervakantie zonder vakantieplannen. Kun je echt niet op vakantie deze zomer? Rick van Bucketlist Travel zocht het voor je uit en heeft 5 redenen waarom je prima een vakantie kunt plannen!


1. Bij twijfel, gewoon doen!

Dat je twijfels hebt om op vakantie te gaan kan ik helemaal begrijpen, maar twijfels zeggen ook dat je waarschijnlijk diep van binnen die welverdiende vakantie toch wil meepakken! Ik kan je aanraden om het gewoon te doen. Bedoel ik dan een vliegreis naar een verre bestemming? Nee, ik bedoel een vakantie die binnen jouw veilige gevoel past en waarbij jij met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Dat kan in het Zwarte Woud in Duitsland zijn, aan de Belgische kust, op één van de Spaanse of Griekse eilanden of zelfs aan de andere kant van de plas in het Nederlands Koninkrijk op de tropische eilanden Aruba, Bonaire en Curacao.

Op iedere bestemming zijn de maatregelen anders, maar een gemeenschappelijke boodschap die ik vanuit mijn reisnetwerk krijg is dat vakantie vieren in aangepaste vorm helemaal geen straf hoeft te zijn. Zo had ik vandaag nog contact met een collega op Kreta, waar ze geniet van een luxe vakantie. Op mijn vraag of alles goed was daar kreeg ik het antwoord “het is hier zó fijn, het is helemaal niet druk en we worden echt als vorsten ontvangen”.  Eerder deze week sprak ik ook een vriend die met de auto naar Spanje is gereden en hij gaf aan dat de maatregelen heel erg meevielen. Natuurlijk wordt er verzocht om anderhalve meter afstand te houden en hebben de medewerkers in winkels, restaurants en hotels een mondkapje op, maar voor gasten lijkt het gewoon een vakantie als alle andere jaren. Voor mij zijn dit de bevestigingen dat vakantie vieren op een aangepaste manier nog steeds een heerlijke vakantie kan zijn!


2. Reisorganisaties bieden ‘Corona veilige’ pakketten aan

Zorgeloos genieten van zon, zee en strand aan 1 van de Middellandse Zee bestemmingen zit er deze zomer gewoon in. Als je de juiste pakketreis boekt, via een reisagent zoals ik ;), bij een gerenommeerde organisatie dan heb je de garantie dat je zonder extra kosten weer thuiskomt. Dit zijn deze organisaties namelijk verplicht. Dit is wel zo fijn om je daar geen zorgen over te maken als je in één van de All Inclusive hotels op de Canarische Eilanden een 2e Mojito bestelt of als je vanuit je appartement in de Algarve er lekker op uit trekt voor een wandeling of fietstocht. TUI lanceerde zelfs deze week de COVID CARE SERVICE. Dit is een hotline die je op vakantie kunt bellen als je Corona gerelateerde klachten krijgt. Deze service begeleid je 24/7 bij het doen van een test en dekt ook alle kosten van de plaatselijke medische kosten. De kans is zeer klein dat je het nodig gaat hebben, maar veiligheid boven alles in deze tijden toch?!


3. Accomodaties zijn nog nooit zo schoon geweest!

Ook Rob Geus kan dit jaar zonder na te denken een vakantie boeken, want veel hotels en resorts zijn nog nooit zo schoon geweest. Zo zag ik op Expedia (leuk feitje, ook Expedia zit in mijn uitgebreide assortiment) een hele alinea speciaal gewijd aan de voorzorgsmaatregelen die een hotel treft omtrent social distancing, schoonmaak en andere veiligheidsmaatregelen. Voor mij persoonlijk is tekst altijd maar tekst en geeft beeld mij een beter gevoel van de daadwerkelijke situatie. Bekijk daarom even het filmpje van RIU Hotels geeft wat meer gevoel over de situatie ter plaatse, een beetje promotie kan geen kwaad natuurlijk als je mensen een mooi en veilig product kunt bieden.


4. Een mondkapje zorgt voor afwisseling op de vakantiefoto’s

Heel gekscherend geschreven natuurlijk, maar als je later nog eens terugkijkt in de ‘fotoboeken van vroeger’ dan sta je waarschijnlijk op de foto met een mondkapje. Ik verwacht helaas dat we voorlopig nog niet van mondkapjes af zijn, zeker niet in gesloten ruimtes en vliegtuigen. Daarnaast denk ik dat het goed is om te relativeren en niet te zwaar hieraan te tillen. Je vakantie wordt er echt niet minder leuk op! Een mondkapje is voor veel mensen even wennen, maar dat was 20 jaar geleden ook zo met de start van mobiele telefonie (ik snap dat deze vergelijking nergens op slaat, zo gaat dat met al mijn vergelijkingen). Het type mondkapje kan je vakantie wel maken of breken. Zorg voor een goed ventilerend mondkapje wat je ademhaling zo min mogelijk in de weg zit. Een leuk printje erop voor die flitsende vakantie selfie in het vliegtuig is dan natuurlijk mooi meegenomen! Wist je trouwens dat niet alleen in de Middellandse Zee landen mondkapjes worden verwacht, maar ook in de landen om ons heen zoals België, Frankrijk, Duitsland en Disneyland zijn mondkapjes verplicht.


5. Een vliegvakantie was nog nooit zo goedkoop!

Dit is het grootste voordeel voor iedereen die last minute op vakantie wil en alle Corona maatregelen voor lief neemt. Een vakantie naar je favoriete bestemming (bij een geel reisadvies natuurlijk) was nog nooit zo voordelig. Als fulltime vakantie ontwerper zie ik veel bestemmingen en prijzen voorbijkomen, maar zo goedkoop naar de zon in het hoogseizoen heb ik in mijn toerisme-carrière nog niet eerder gezien. Zo kun je volgende week al vanaf €699 p.p. naar Curaçao en in augustus voor nog geen €500 p.p. in een luxe hotel een week doorbrengen op de Canarische Eilanden. Persoonlijk ben ik heel benieuwd hoe laag de prijzen voor Turkije wel niet gaan worden, mochten we daar nog heen kunnen deze zomer. De keerzijde van de medaille is de prijs voor vakanties in eigen land. Op een last minute in Nederland hoef je niet te rekenen, want de kans is groot dat jouw favoriete vakantiepark bijna geen plek meer heeft of de prijzen flink heeft verhoogd (een extra reden om toch die vakantie naar het buitenland te overwegen). In mijn volgende blog zet ik 10 niet te missen vakantiedeals voor augustus op een rijtje.


Natuurlijk kan ook ik niet in de toekomst kijken en net als ieder ander mens zou ik niets liever willen dan dat Corona zo snel mogelijk een enkele reis naar de uitgang boekt, maar tot die tijd zie ik genoeg mogelijkheden om op aangepaste wijze enorm te genieten van een welverdiende vakantie! Mocht je onzeker zijn over een bestemming of een persoonlijke assistent nodig hebben tijdens het boeken van jullie vakantie, dan help ik je graag. Dit kost niets extra’s en geeft een vertrouwd gevoel. Zelf vlieg ik met mijn gezin over 3 weken naar Gran Canaria om te genieten van de zon. De mondkapjes en andere voorzorgsmaatregelen neem ik voor lief! Ik houd jullie op de hoogte van mijn bevindingen, dus volg de Bucketlist Travel Facebook en Instagram voor een Corona-proof vakantieverslag.

Jullie mening

Ik ben benieuwd wat jullie plannen zijn deze zomer? Gaan jullie nog op vakantie of slaan jullie toch een jaartje over? Denken jullie dat vakantie vieren ooit weer hetzelfde gaat zijn of moeten we ons opmaken voor een nieuwe manier van reizen?! Laat een comment achter onder deze blog!

Tot de volgende keer. Een reislustige groet van mij,

Rick van Bucketlist Travel!


Wil jij een vakantie boeken bij Bucketlist Travel, neem dan contact op:


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Sjaantje
3 jaar geleden

Goed en duidelijk verhaal Rick, fijne vakantie.